Edincik'te tescilli yapı tehlikesi

Edincik

Anıtlar kurulu tescilli yapılan bakım ve onarımdan yoksun kalarak yıkılmaya yüz tutması, çevresinde tehlikeye davetiye çıkartıyor.

Anıtlar kurulu tescilli yapılan bakım ve onarımdan yoksun kalarak yıkılmaya yüz tutması, çevresinde tehlikeye davetiye çıkartıyor.

Tarihi kimliği ile öne çıkan tescilli binaların bir bir yıkılmaya yüz tuttuğu Edincik'te can ve mal kaybına neden olacak olumsuzlukları da beraberine getiriyor.

Önceki hafta 18 Eylül caddesinde kendiliğinden yıkılmaya başlayan tescilli bir yapının çevresi Bandırma Belediyesi tarafından bariyer ile ihata altına alındı.

Çevre sakinleri 18 Eylül caddesinde belediye tarafından bariyer ile ihata altına alınarak yolun geçişe kapatılması mahalle sakinleri tarafından tepki aldı.

Belediye tarafından yapılan yol kapatmanın, toplumun zaruri olarak kullanmak zorunda olduğu yolun kapatılması yerine yıkılan yapının ya tamamen yıkılması, yana güvenli bir kalıplama sistemi ile çevreye olan tehlikesinin ortadan kaldırılması istendi.

Mevcut yol kapatma ile güvenliğin sağlanmadığını belirten çevre sakinleri, değil güvence altına alınması tehlikenin daha da, tehlikeli hale sokulduğu ifade edildi.

Anıtlar kurulu tarafından tescilli olduğu için yapılan yol kapatmasının aynı yol üzerinde bulunan 18 Eylül ilkokulu ve Toki de bulunan sağlık meslek Anadolu lisesi öğrencilerinin bu yolu kullandıkları, dolayısı ile çocukların Belediye'nin can ve mal güvenliği için aldığı önlemlerin çocuklar anlamında geçerli olmadığı gibi daha fazla tehlikeli olduğu kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: Edincik' tescilli tehlikesi
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli