Tarih: 13.04.2013 23:32

Efsane Simon Erdinç,

Facebook Twitter Linked-in




Bandırma'nın yetiştirdiği eski, başarılı futbolculardan Erdinç Özaslan, Başta Bandırmaspor olmak üzere Türk futbolunun kurtuluşu, alt yapılara önem verilmesindedir” dedi. Futbola 1958 yılında, Bandırma'nın eski amatör takımlarından Marmara Gençlik forması altında başladığına dikkati çeken Özaslan, şunları söyledi:

O dönemler Marmara Gençlik'in kaptanı olan Remzi Başak(Şoti Remzi), bugünkü pazartesi pazarının bulunduğu bölgede, mahalle arasında top oynarken beni görerek, beğenmiş. Böylece Marmara Gençlik takımının formasını giymeye başladım. Sol ayağımı iyi kullanamama karşın ilk üç yıl solaçık mevkiinde oynadım. O yıllarda Bandırma'nın, Cinçukuru'nda, kömür tozu kaplı sahasında, çivili kramponlarla oynamak zorundaydık. Ayağımıza çiviler bata bata futbol oynardık. Kösele sırımlı futbol topunun, su tutarak ağırlaşmaması için iç yağıyla yağlardık. Marmara Gençlik ile İdmanyurdu Gençlik arasındaki rekâbet bir başkaydı. Bu maçların heyecanı çok öncelerden başlar, bittikten sonra da günlerce sürerdi. Yenen takım, yenilen takımın formasını astığı tabutu Bandırma içinde dolaştırırdı. Ancak o dönemde, Bandırma'daki amatör takımlarda genellikle hep Bandırma çocukları yer alırdı. Dışarıdan çok az oyuncu vardı. O yıllarda başta Remzi Başak olmak üzere çok yetenekli oyuncular yetişti. Bunlar arasında hemen aklıma gelenler arasında Orhan Çoker, Mustafa Kılkışlı, Kıyık İsmet, Aşırı İsmet, Çetin Zeybek ve daha birçok isim geliyor.”

O yılların Bandırmaspor'unda da genellikle Bandırma çocuklarının forma giymelerinin, başarıyı getirdiğinin altını çizen Özaslan, şu değerlendirmede bulundu:

Bandırmalı bu gençlerin arasına, dışarıdan gelen Özkay, Soner ve Salih gibi oyuncuların da uyum sağlamasıyla çok güçlü takımlar ortaya çıkardı. Alt yapıya büyük önem verilirdi. Bandırmaspor'un A takımı, o yıllarda haftada bir gün, genç ve amatör takımlarıyla maç yaparlardı. Bu maçlar çok çekişmeli geçerdi. Bunu uygulayan iki teknik direktör olarak Erdoğan Tokol ve Hilmi Kiremitçi'yi anımsıyorum. Yine o yıllarda Bandırmaspor'un antrenmanlarını bile 3 bin kişi izlerdi. O dönemde Bandırma'da gerek amatör olarak oynayan ve gerekse Bandırmaspor formasını giyen futbolcular çok yetenekliydi. Bu oyuncular, eğer bugünün modern çim sahalarında oynasalar, çok daha büyük ses getirirlerdi.”

O yıllarda nüfusu 70 binler dolaylarında bulunmasına karşın çok sayıda Bandırmalı gencin, bordo-beyazlı takımın formasını giydiğine dikkati çeken Özaslan, Şimdi Bandırma'nın nüfusu 140 binlere dayandı. Eğer istenir ve alt yapıya ağırlık verilirse, yine çok sayıda çocuğumuz, Bandırmaspor formasını giyer. Zaten Bandırmaspor'un da, Türk futbolunun da kurtuluşu, alt yapılardadır” dedi.




























Orjinal Habere Git
— HABER SONU —