Tarih: 26.06.2024 19:58

Eğitim-İş Temsilcisi Polat’tan tepki

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim-İş Bandırma Temsilcisi Serdar Polat, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin, çağdaşlıktan, Atatürk ilke ve devrimlerinden uzak olduğunu belirtti.

Polat, düzenlediği basın toplantısında, ”Üç bin sayfayı bulan dokümanda, din öğretimine 572 sayfa ayrılırken, 21. yüzyılın temel becerisi olarak kabul edilen eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesinde büyük rolü olan felsefe dersine sadece 67 sayfa ayrılması programı hazırlayanların söylemi ve eylemlerinin tamamen zıt olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Eylem Karakoyun’un da hazır bulunduğu basın toplantısında şunları söyledi:

“Yürürlüğe konulmuş olan ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları’ zaman kaybetmeden geri çekilmeli, ardından öğretmenler, öğrenciler ile konunun uzmanlarından oluşan bilim insanlarının katılımıyla, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, bilimi referans alan, cumhuriyetimizin 2. yüzyılına uygun bir eğitim programı hazırlanmalıdır. Böyle bir yola başvurulmaması durumunda, konunun paydaşlarının çoğunluğu tarafından kabul görmeyen ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı’ kağıt üzerinde kabul edilmiş gibi gösterilmiş olacaktır. Bu çalışma, Türk Millî eğitimini ileriye değil, geriye taşıyacaktır. Millî Eğitim Bakanlığı, bu programın uygulanmasına yönelik kararından vazgeçmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına uygun, bilimi temel alan, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, cumhuriyeti ve laiklik gibi temel değerlerini ileriye taşıyacak, çocuklarımızı başta eleştirel düşünme ve yaratıcılık olmak üzere 21. yüzyıl temel becerilerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirecek bir eğitim programını öğretmenlerle birlikte hazırlanmalıdır.” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —