Tarih: 25.08.2024 22:04

Emre Gölet'inin su savağı, gövde drenajı çöktü

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma'nın tahıl ambarı olarak tanımlanan Emre, Yeni Yenice, Çakıl, Mahbubeler ve Dede Obası kırsal mahallelerinde tarımsal istihsali desteklemek adına oluşturulan SS. Emre köy tarımsal istihsal ve sulama kooperatifi bünyesinde sulama projesi içinde kalan tapu sahiplerince 5 köyden oluşan yaklaşık 90 üyenin katılımı ile 2000 yılında başlayıp, 2006 yılında tamamlanan Emreköyü tarımsal sulama Gölet'i yapımının 18. yılında meydana gelen ana savak-gövde çökmesi ile bölge tarımının belini kırdı.

Proje kapsamında7 bin Dönüm sulama kapasitesine sahip Emreköy Gölet'inde meydana gelen imalat hatası gövde çökmesi nedeni ile 2024 Ağustos ayı sulama dönemi gerçekleştirilemedi.

Slaj Mısırı, Domates, Kavun-Karpuz, Pırasa  ve Kuru Fasulye ekimi yapılan alanlarda susuzluktan yaşanan olumsuzluk nedeni ile ürün kaybı, erken hasat ve dönüşümünü gerçekleştiremeyen bir çok ürün kurumaya bırakıldı.

Ağustos ayı sulama planını olumsuz etkileyen Emre Gölet'i gövde çökmesi nedeni ile savakta bir yudum su kalmadı.  Bölge çiftçileri ile yapılan görüşmede susuzluk dolayısı ile oluşan ürün kaybının 15 milyon civarında olduğu vurgulanırken, SS. Emreköy Tarımsal İstihsal ve sulama kooperatifi yönetimi spontane gelişen olumsuzluk sonucu uğradıkları zararı sineye çekmeye hazır oldukları, asıl kaygıların ise en fazla 2 aylık süre içinde gerekli imalat tadilatı yapılarak, gövdenin yeniden su tutmaya başlaması sağlanmaz ise üretici mevtası olarak 2025 harmanı için şimdiden salalarının okunmaya başlanması gerektiği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —