Erdek Belediye Meclisi toplandı.

Erdek Belediye Meclisi toplandı.

Yeni yılın ilk oturumunda Denetim Komisyonu seçildi.




__________________________________________/ Önder BALIKÇI- ERDEK

Erdek Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'ın başkanlığında yapıldı. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 2012 yılında da meclis toplantılarının geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi her ayın ilk çarşamba günü, saat 17.00'de gerçekleştirilmesi, meclisin, yılda bir ay izin yapma hakkını kullanmayarak, her ay toplanarak, Erdek'in sorunlarını görüşmesi oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, belediye meclis üyelerinin, belediye meclisi tarafından bile görevlendirilseler, yurt dışında katılacakları kongre, seminer gibi etkinlikler için tüm harcamaları cebinden karşılayarak, belediyeye yük olmamaları, yine oybirliğiyle karar altına alındı.
Mecliste, kapalı oy sistemiyle gerçekleştirilen seçim sonunda, Belediye Denetim Kurulu Üyeliklerine 15'er oyla CHP'den Sedat Ülgay ve Fatih Payal, AKP'den ise Selçuk Acu seçildiler.
2012 yılı içinde belediye meclis üyelerinin meclis toplantılarına katılım ücretlerinin belediye başkanının maaşının 1/3'ü oranında belirlenmesi, belediyede sözleşmeli personel olarak görevli bulunan ve avukat, inşaat mühendisi, çevre mühendisi, su ürünleri mühendisi, mimar, peyzaj mimarı, harita teknikeri, inşaat teknikeri, makine teknikeri ve metal işleri teknikerinden oluşan toplam 14 çalışanın, 2011 yılındaki maaşlarına, 2012 yılında memur maaşlarına gelecek artış kadar zam yapılması karar altına alındı. Gündemde yer alan imar değişikliği ile ilgili üç konu, imar komisyonuna gönderildi.
Bu konular, meclisin 6 Ocak 2012 Cuma günü, saat 17.00'de gerçekleştireceği toplantıda görüşülecek.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli