Erdek çöpçülerinden pasif direniş
İki aydır maaş alamayan çöpçüler, çöp toplamaya çıkmadı.
Erdek`te yaşanan çöpçü direnişi yeni yıl çöplerinin sokakta kalmasına neden oldu.
Edinilen bilgiye göre 2 ay maaş alamayan temizlik işçileri yeni yıl ile birlikte ihtiyaç ve beklentilerini karşılayamadıkları için 31 Aralık 1 Ocak tarihlerinde pasif direniş uygulayarak çöpleri toplamayacakları belirtildi.
Erdek çöp taşeronu Tomurcuk işletmesinde çalışan çöpçüler bu sabah garaj kahvesinde bir araya gelerek içinde bulundukları ekonomik krizin değerlendirmesini yaptılar.
Erdek`li çöpçüler uygulamaya başladıkları pasif direniş nedeni ile Erdek halkından özür dileyerek ``Vatandaşlar bizi affetsin, 2 aydır maaş alamıyoruz, direnişte bulunmaktan başka çaremiz kalmadı, bizi savunacak bir sendikamız da yok, belki demokratik hakkımızı kullandığımız için işten atılacağız, ama evimizde bizden ekmek bekleyen bir ailemiz var.`` diyerek direniş tasarruflarının haklı gerekçelere dayandığını ifade ettiler.
- Pazartesi 15.5 ° / 3.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 16.7 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 17 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu


