Erdek kurtuluşunu kutladı

Erdek kurtuluşunu kutladı

Erdek’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinliklerle kutlandı.

İlk etkinlik, Merkez Hacı Ömer Camii’nin önünde gerçekleşti. Buradaki törende Hilmi Çetin tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Ardından Cumhuriyet alanındaki törene geçildi. Burada, günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Belediye Başkanı Burhan Karışık yaptı. Karışık, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Ardından Tarihi Bursa Mehteran Takımı gösterisini sundu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu etkinlikte daha sonra Erdek 18 Eylül Ortaokulu halk oyunları ekibi Bursa, Bandırma Keskin Ayaklar ekibi Balıkesir ve Bandırma Belediye Başkanlığı halk oyunları ekibi ise Zeybek oyunlarını sergiledi.

Balıkesir Bakım Mühimmat Okulu Bölge Bandosu’nun mini konserinin ardından tören geçişi gerçekleşti.

Etkinliklere Balıkesir Milletvekilleri Turhan Çömez ve Serkan Sarı, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ufuk Kartalkayası, Belediye Başkanı Burhan Karışık, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

GAZİLER YOKTU

Kutlama etkinliklerinde gazilerin yer almadığı dikkati çekti. Önceki yıllarda, protokol tribününün önünde yer verilen gazilerin, bu bayramda bulunmaması şaşırtıcı oldu.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek kurtuluşunu kutladı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 12.4 ° Güneşli