Tarih: 07.10.2024 19:06

Erdek limanında palamar bağlanacak tek kütük kalmadı

Facebook Twitter Linked-in

Kapıdağ yarım adasını çevreleyen balıkçı barınaklarının gün doğu bölümünde kalan Aşağıyapıcı, Tatlısu, Karşıyaka, Çakıl, Kestanelik ve Şahinburgaz barınakları Bandırma Liman başkanlığına, Turanköy, İlhanlar ve Narlı barınakları ise Marmara Liman Başkanlığı yetkisinde bulunuyor. Erdek limanı, Ocaklar barınağı ve Misakça barınakları Erdek liman başkanlığı bölgesinde bulunuyor.

Erdek liman Başkanlığı bünyesinde kayıtlı tekne sayısı 1800, 1972 yılında DLH tarafından yapılan balıkçı barınağı mendireği içinde Erdek belediye tarafından yakın tarihte yapılan bağlama kütüğü ve buna bağlı olarak su, elektrik hizmeti sadece 180 adet tekneye cevap verme kapasitesine sahip, Erdek Balıkçı kooperatifinde 30 adet kayıtlı balıkçı teknesi bulunuyor.

Erdek'in tatil ve Turizm'de cazibe oluşturması birçok özel teknenin bu limana palamar bağlama için yarış yaptığı biliniyor. Özellikle Balıkçılık kooperatifine bağlı tekneler ilgili kurumların garantörlüğünde balıkçı barınağı içinde palamar bağlaması gerekirken, özel tekneler bu beklentiye engel oluyor.

Erdek belediye Başkanı Burhan Karışık 6 ay önce katıldığı seçim çalışmalarında Erdek'li tekne sahiplerine sıkıntının farkında olduğunu göreve geldiğinde yeni üç kılçık iskele ile sıkıntıyı çözme sözü verdi.

31 Mart seçimleri ardından 6 ay geçmesine rağmen yerel ve Büyükşehir'de seçimleri kazanan CHP li başkanlardan kılçık iskele konusunda tek bir söz duyulmadı.

Erdek'in turizm mastır planı çerçevesinde İstanbul'dan Ege ve Akdeniz'e geçecek yatların birkaç günlüğüne Erdek'te konaklamasına yönelik fikirler limandaki bu yetersizlik sonucu havada kalıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —