Tarih: 06.10.2024 21:15

Erdek limanında Sualtı Temizlik Kampı sona erdi.

Facebook Twitter Linked-in

Erdek'te 4-5-6 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca devam eden Erdek Belediyesi'nin desteği ve ODTÜ Sualtı Topluluğu ile Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği'nin katkılarıyla Erdek limanında Sualtı Temizlik Kampı Etkinliği gerçekleştirildi. 

Gerçekleşen etkinlik sonucunda denizden çöp konteyneri, su deposu, araç lastikleri ve jantları, plastik sandalye, kamp sandalyesi, şişeler, mutfak gereçleri, radyo, cep telefonu, oyuncak ve giyim eşyaları ile ayakkabılar çıkarıldı. Çıkarılan nesneler limanda çay bahçeleri önünde sergilenirken sayımları da yapılmaya başlandı.


Etkinliğin sonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Belediyemiz ve ODTÜ iş birliği ile Erdek Sualtı Temizlik Kampı çalışmaları sonucunda bu etkinliği gerçekleştirdik. 2021 yılında yaşanan müsilajın başlıca nedenlerinden biri de biz insanların denizde yaptığı tahribatlardır. Deniz temizliği sonucunda denizden çıkarılan plastik nesneler, araç lastikleri ve cam şişeler gibi malzemeler çıkarılmıştır. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha temiz bir Erdek bırakmak için lütfen denizlerimizi kirletmeyelim." ifadelerini kullandı.


Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği Hakan Tiryaki "ODTÜ iş birliği ile 36 gönüllü arkadaşımızla 80 dalış yaptık. Binin üzerinde parça çıkardık. Bu dalış yaptığımız her yerde karşılaştığımız bir manzara ama Erdek limanında çok sayıda pina olması ve pinaların tehlikede olması bizi bu limanı temizlemeye iten en önemli etken oldu. Amacımız insanları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturabilmek. Çözüm ise denizin konumunu yerleştirmek. Denizin yaşamımızdaki yerini tam olarak oturtamadık. Bir insanı gasp etmek nasıl suçsa denizi kirletmek de suç." dedi. 


ODTÜ Sualtı Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi ve Endüstriyel Tasarım Öğrencisi Atahan Önaçan, "ODTÜ Sualtı Topluluğu birçok projeye imza atmış durumda. Son kamp olarak Erdek'teyiz. Maalesef aşağısının durumu iç açıcı değil. Burası üç günlük temizlemeyle bitirilecek gibi değil. Halkımızın bilinçlenmesi gerekli. Erdek'te yaz ayında iki çalışma daha olmuş. Ancak biz temiz bulmadık. Su altında teypler, oyuncaklar, çok sayıda şişe ve içine çöp atılması gereken çöp konteynerini denizden çıkardık." ifadelerini kullandı.
Etkinlik, denizden çıkarılan malzemelerinin sergi alanının gezilmesi ile son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —