Erdek meclisinde 2.maddelik gerginlik

Erdek meclisinde 2.maddelik gerginlik

CHP ilçe başkanı özel işleri nedeniyle meclis gündemini izledi,arada grup`u topladı.





Erdek Belediye meclisinin bu akşamki 2 maddelik gündemin önemli konukları vardı.

Meclis öncesi CHP ilçe örgütünde gerçekleştirdiği gurup toplantısı dışında meclisi izlemeyen Belediye önceki başkanı Hüseyin Sarı Kastri mevkiindeki ilave revizyon planlarının görüşülmesi nedeni ile meclise geldi.

1 gündem maddesi:yalı mahallesi yeni adı zeytinli ( kastri mevkii) ilave revizyon uygulama ve  imar planlarında revizyon yapılması hakkında görüşmeler vardı.
Erdek`te gündemin 2. maddesini ise Belediye ye  araç bağışı hakkında idi

1.gündem maddesinde yapılan ilk görüşmelerde CHP li meclis üyeleri 1.gündem maddesinin meclis gündeminden çıkarılmasını istediler.

Aysan konu ile ilgili yaptığı konuşmasında `` Kastri imar planı çalışmasında Erdek yılarını kaybetmiştir.hepimizin amacı konuyu biran önce doğru olarak çözüme kavuşturmaktır. Kastri konusunda geldiğimiz ve geleceğimiz her konuyu meclise taşıyıp bilgilendirme yapacağız. Herkesin tapulu arsası kendisinde kalacak. mümkün değilse bile kendisine en yakın yerden yer verilecek. Paylaşım yapılırkende hak geçmeyecek. Geçmiş dönemde yapılan yanlışlardan ders alıp eksik çalışma yapmamamız lazım. Kurum görüşü almazsanız, vatandaşın karşısına problem olarak çıkartırsınız. uedaş yüksek gerilim hatlarının geçtiği yerlerin ve trafoların imar planına işlenmesi gerekiyor. Tescil edilmiş ağaçlar var bunlarla ilgili revizyon yapılması gerekiyor`` dedi.
5 dakika meclis toplantısına ara verme talebinde bulunan CHP  meclis üyeleri belediye balkonunda Hüseyin Sarı ile kısa bir görüşme yaptıktan sonra revizyonun iptal edilmesini bir sonraki meclis toplantısında plan tadilatı olarak gündeme getirilmesini istediler.
8 red,1 çekimser ve 6 kabul ile gündem maddesi red edildi.

2.gündem maddesinde ise Nejdet Uyanık isimli şahsın 2010 marka gri renk fiat fiorino marka aracın belediyeye hibe edilmesi 2 çekimser,13 kabul ile kabul edildi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli