Erdek plajları temizleniyor

Erdek plajları temizleniyor

Mevsimsel hava koşullarından olumsuz etkilenen Erdek plajları, yeni araçlarla sezona hazırlanıyor.

Mevsimsel hava koşullarından olumsuz etkilenen Erdek plajları, yeni araçlarla sezona hazırlanıyor.

Erdek Belediyesi ile Büyükşehir Belediyelerinin koordinasyon içinde çalışmaları Erdek plajlarının yeni sezona pırıl, pırıl hazırlanmasına neden oldu.

Erdek belediyesi yeni aldığı kum eleme makinesi ile başta Cuğra plajı olmak üzere, tüm Kapıdağ çevresini kapsayan çalışma takvimi ile kumsalları yeni sezona hazırlarken, kumu elenen plajlardan çıkan taş-ot-şişe gibi atıklar bu makine sayesinde önce selesine alınıyor ardından uygun bir noktaya bırakılarak, Kepçe yükleyiciler ile taşıyıcılara yüklenip boşaltılması gereken noktalara taşınıyor.

Cuğra'da başlayan plak kum-eleme çalışmalarını etkileyen bir olumsuzluk ise gerekli uyarı ve ikazların yapılmasına rağmen alınmayan sandallar… Alınmayan sandallar kum eleme aracını güzergahını değiştirmek zorunda kalması, bu gibi hassas noktaların temizlenmeden kalmasına neden oluyor.

Diğer yandan önceki yıl Büyükşehir tarafından yenilenen Cuğra sahil bandı bisiklet yolunun mavi boyası bir çok noktada sökülmüştü. Büyükşehir ekipleri kabaran mavi zemin boyasını kazıyarak yenilenmesi için çalışmaları başlattı.



Damla Çelikarslan
21.05.2024 09:49:53
Kurbağalı sahili çok kirli.Maalesef yerlere atılan,kuma atılan çöpler ve kumun kirliliği çok itici.Böyle giderse,Plaj plaj olmaktan çıkıcak

Ahmet Candar
21.05.2024 13:53:49
Çuğra başlangıcında villa ece nin yeşil alanı taşarak alanını büyütmesini lütfen eleştirşyorum