Erdek’e hoş geldin Ata’m!

Erdek’e hoş geldin Ata’m!

Atatürk'ün Erdek'e gelişinin 86. yılı coşkuyla kutlandı ve anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün Erdek’i ziyaretinin 86. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Belediyenin düzenlediği kutlama-anma töreninde önce Atamızın aziz hatırası için Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ufuk Kartalkayası ,Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ve protokol tarafından denize çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ü, 24 Haziran 1938’de Erdek’e getiren Savarona Yatı’nı temsilen bir gemi, Sahil Güvenlik gözetimindeki teknelerin Ata’ya saygı turunun ardından iskeleye Atatürk sevgisini dile getiren marşlarla yanaştı. Burada kalabalık bir topluluk, Ata’yı sembolik anlamda getiren gemiyi coşkuyla karşıladı.

BAŞKAN KARIŞIK KONUŞUYOR

Yağmur Davran’ın başarılı sunuculuğunda gerçekleşen törende günün anlam ve önemini dile getiren ilk konuşmayı Belediye Başkanı Burhan Karışık yaptı. Karışık, şunları söyledi:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Erdek’imizi ziyaret ettiği gün.

86 yıl önce bugün babalarımız, annelerimiz, o günün küçükleri bu meydanı hınca hınç doldurdular. Ne mutlu bize ki, bugün burada hep birlikte aynı coşku ve heyecana ortak oluyoruz. 

Her adımı kararlı, her adımı net olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, son ziyareti olan güzel Erdek’ten kazandığı vatan topraklarına son kez bakarak, Savarona ile Dolmabahçe’ye doğru yola çıktı.

Heyecanını, mutluluğunu, gururunu 86 yıldır yüreklerimizde taşıdığımız bugün buradan bir kez daha söz veriyoruz. Sonsuza dek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyeceğiz.

Bu vesileyle ülkemizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere geçmişten bugüne ülkemizin bağımsızlığı için savaşan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.”

Ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şube Başkanı Ayten Özokan düşünce ve duygularını yansıttı.

GAZETECİ BALIKÇI KÜRSÜDE

Zeybek gösterisini, Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın konuşması izledi. Balıkçı, “Gazeteci olarak yıllardan beri Atamızın, Erdek’i ziyareti ile kutlama-anma töreni düzenlenmesi gerektiği konusunu dile getiriyordum. Bu konudaki ilk töreni geçen yıl, CHP Erdek İlçe Başkanlığı-Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi-Güney Marmara Kültür Platformları Birliği işbirliğiyle gerçekleştirdik. Bu yıldan başlayarak da bu töreni Burhan Karışık’ın başkanlığındaki Erdek Belediyesi üstlendi. Bu törenler artık Erdek Belediyesi tarafından düzenlenecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ümüzün ışığına her zaman ihtiyacımız var. Büyük önder Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

Program, Hatice Onur’un, Atatürk’ün Erdek ziyaretiyle ilgili anıları dile getirmesiyle sona erdi.    ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ geldin ’!
  • Cumartesi 32.2 ° / 18.4 ° Güneşli
  • Pazar 32.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.1 ° / 14.1 ° Güneşli