Erdekli Soydan’ın vasiyeti havada kaldı!

Erdekli Soydan’ın vasiyeti havada kaldı!

Burhanettin Soydan'ın, "Ben ölünce insanlığa hizmet etsin" diyerek canlı yayınla kayda aldığı 200 kişilik huzur evi + vakıf projesi mirasçıların aksi hukuk mücadelesi ile sekteye uğradı.

Erdek’in hayırsever iş insanı Burhanettin Soydan’ın vasiyeti mahkeme konusu olunca şu ana kadar yerine gelmedi.

2 Mayıs 2021’de vefat eden Burhanettin Soydan, vasiyetinde, Erdek’e 200 yataklı bir huzurevi yapılması için babası ve annesinin isimlerini taşıyan “Mehmet-Zatiye Sosyal Yardım Vakfı”nı kurarak, 1000 dönümlük arsayı bu vakfa bağışlamıştı. Bağışlanan bu mirasın 550 dönümü Soydan’a, 450 dönümü ise ablasının oğlu Refi Taviloğlu’na aitti. 

Ancak Burhanettin Soydan’ın vefatından sonra, bu vakfın yönetim kurulunda bulunan rahmetli Refi Taviloğlu’nun kızları Revnak Taviloğlu ve Şafak Taviloğlu, dayıları Burhanettin Soydan’ın mirasına mahkemeye başvurarak itirazda bulundular. İtirazın gerekçesi, Burhanettin Soydan’ın, kurduğu vakfa bıraktığını açıkladığı vasiyetnamesinin koşullarının şekil olarak geçersiz olduğuna dayandırıldı.

Erdek Asliye Hukuk Mahkemesi, Taviloğlu kardeşlerin itirazını yerinde bularak, Soydan’ın vasiyetnamesini geçersiz sayınca “Mehmet-Zatiye Sosyal Yardım Vakfı”nın Müdürü Dr. Burhan Burtan, İstinaf Mahkemesi’ne başvurarak itiraz etti. 

Dr. Burtan, şu bilgiyi verdi:

“Taviloğlu kardeşler, Burhanettin Soydan’ın vasiyetnamesine itiraz ettiler. Erdek Mahkemesi onların lehine karar verdi.  Ancak halen yargı aşaması tamamlanmadı. Davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdık. Burhan Bey’in kurduğu vakfa bağışladığı arsaların 550 dönümü kendisine, 450 dönümü ise Refi Taviloğlu’na ait. Ancak Taviloğlu kardeşler, vasiyetnameye itirazlarında toplam 1000 dönümlük bu araziyi de istiyorlar. Eğer İstinaf Mahkemesi, vakfımızın lehine karar verirse, hem vakfımız, hem de vakfımıza ait bu yer bize kalacak. Ancak aleyhimize bir karar çıkarsa ve vasiyetname iptal edilirse yapılacak bir şey kalmayacak.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdekli Soydan’ vasiyeti havada kaldı!
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli