Tarih: 02.07.2024 14:49

Erdek'te her şey tatilcinin beğenisi için

Facebook Twitter Linked-in

Ekonomik nedenler tatil rezervasyonlarını olumsuz etkiledi, İşletmeler müşteri memnuniyetini arttırmak için büyük çaba sarf ediyor.

Ekonomik nedenlerin olumsuz etkisini gören işletmeler, bireysel beğenirliliklerinin arttırmak adına verdikleri çaba görmeye değer..

Erdek sahillerindeki plaj bölgeleri, deniz çayırları yönünden hayli zengin, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında mevsimsel değişimden dolayı ömrü biten deniz çayırlarının (yosun) plaja vurması görsel anlamla önemli kirliliğe neden oluyor.

Erdekli turizmciler gerek kendi olanakları ile gerekse sadece bu temizliği düzenli olarak yapmak üzere tahsis ettikleri personeller ile sabah akşam kumsal temizliği yapmayı ihmal etmiyorlar.

Ekonomik ömrünü tamamlayıp plaja vuran deniz çayırı görsel ve çevresel anlamda sadece kendi atıkları ile kalmayıp ölü deniz analarının da sahile vurması işletmeleri bu anlamda çözüm üretmeye yöneltiyor.

Kafkas işletmeleri sahibi Seçkin Arslan bu anlamda yaptığı açıklamada, “Tatilci sonuna kadar aklı, insanlar bu hayat pahalılığında kısa takvimlerle de olsa yılın stresini atmak için tatil yapmak istiyor. Ege ve Akdeniz'e gör Erdek ve çevresinde bulunan işletmeler daha ucuz olduğu için tercih ediliyor. Bu tercih elbette temiz olmayan bir plaj, deniz, kumsal ve işletme anlamına gelmez, Parasını ödeyen herkes daha iyi, daha güzel ve daha temiz işletmelerde tatil yapma hakkına sahiptir.” diyerek , Erdek'te faaliyet gösteren işletmelerin de sadece işletme ile değil, deniz, kum ve plaj temizliği konusunda da hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Seçkin Arslan, sabah saatlerinde yapılan günlük plaj temizlikleri ile çıkan çöplerin ise aynı titizlik ile çok fazla güneşte kalmadan Belediye tarafından toplanması gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —