Ertunç İşbay, 45 yıldır sporun içinde

Ertunç İşbay, 45 yıldır sporun içinde

Balıkesir ASKF Genel Sekreteri Ertunç İşbay, “Bandırmaspor yalnız Bandırma’nın değil, Güney Marmara’nın takımı olmalı”

Balıkesir ASKF Genel Sekreteri Ertunç İşbay, “Bandırmaspor yalnız Bandırma’nın değil, Güney Marmara’nın takımı olmalı”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF) Balıkesir Şubesi Genel Sekreteri Ertunç İşbay, geçen yılın değerlendirmesini yaparak, önümüzdeki sezon hakkında düşüncelerini açıkladı.

Geçen yıl, Balıkesir bölgesindeki tüm lig kategorilerinde toplam 895 maç oynandığını vurgulayan İşbay, sezonda ciddi bir olay yaşanmadığını ve karşılaşmaların genel anlamda centilmenlik sınırları içinde geçtiğini belirtti.

Liglerin her geçen yıl daha kaliteli geçmesi için çalışmalar yaptıklarının altını çizen İşbay, “Metin Mengüç’ün başkanlığındaki yönetim kurulumuzla uyum içinde çalışıyoruz. Balıkesir bölgesi spor ailesi içindeki tüm kulüplerin çıkarlarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki sezon için teknik toplantımızı yaparak, liglerin gruplarını ve fikstürünü belirleyeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Balıkesir Şubesi Yönetim Kuruluna Bandırma’dan Faruk Ahlatlı’nın seçilmesinin isabetli olduğuna işaret eden İşbay, şunları söyledi:

“Faruk Hoca, yıllardan beri futbolun içinde yer alıyor. Kendisini kanıtlamış, araştıran ve spordaki gelişmeleri yakından izleyen bir teknik adam. Bandırmaspor altyapısından oyuncuları A Takımı’na kazandırdı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü, antrenör Adem Özalp’in başkanlığındaki yönetim kurulu değerli isimlerden oluşuyor. Hem Faruk Hoca’ya, hem de yönetim kuruluna başarılar diliyorum.”

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın başkanlığında oluşan Bandırma Spor, Gençlik ve Kültür Vakfı’nın yönetim kuruluna da seçilen Ertunç İşbay, şöyle konuştu:

“45 yıldan beri sporun içindeyim. Bu süre içinde elde ettiğim deneyim ve bilgileri sporun emrine sunmaya çalışıyorum. Bu çabalarımı bundan sonra da vakfımızın bünyesinde sürdüreceğim. Belediye Başkanımızın yönetiminde başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.”

1965 yılından beri Bandırma’nın gururu olan Bandırmaspor’a yeni sezonda TFF 1. Lig’de başarılar dileyen İşbay, şunları aktardı:

“Ancak Bandırmaspor’un, artık yalnız Bandırma’nın değil, Güney Marmara Bölgesi’nin takımı olması için projeler hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Artık bordo-beyazlı formayı giyenlerin ağırlığını Güney Marmara Bölgesi’nde bulunan çocuklarımızın oluşturması gerektiğine inanıyorum. Böylece Bandırma’da ve diğer kentlerde oynanacak maçlarda seyirci potansiyelimiz de yükselecektir.”

İşbay, önümüzdeki 2024-2025 futbol sezonunda, Balıkesir bölgesindeki tüm amatör-profesyonel kulüplere başarılar dilerken, “Yeni sezonun da centilmence ve sportmence geçeceğine inanıyorum” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ertunç İşbay yıldır sporun içinde
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli