Eski vekil Av. Havutça: “Lozan Anlaşması’ndan bir milim geri adım atılamaz”

Eski vekil Av. Havutça:  “Lozan Anlaşması’ndan bir milim geri adım atılamaz”

24, 25 ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, “Türkiye, Anayasa tuzağına çekilmek isteniyor” dedi.

24, 25 ve 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, “Türkiye, Anayasa tuzağına çekilmek isteniyor” dedi.

Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarları kutlayan Havutça, “Muhtarlar, belediye meclislerinin doğal üyesi olmalı, onlara mecliste söz ve oy hakkı verilmeli. Bugün tarımda yaşanan büyük sıkıntıların nedenlerinden biri de köy tüzel kişiliklerinin yok edilmesidir” diye konuştu.

Ülkemizin içinde bulunduğu gündemi de değerlendiren Havutça, şunları söyledi:

“Anayasa’nın 1, 2 ve 3. maddeleri asla tartışılmaz. Bu konuda Lozan Anlaşması’ndan bir milim bile geri adım atılamaz. Türkiye, Anayasa tuzağına çekilmek isteniyor. Buna asla izin verilmemelidir. Ülkemizde son olarak yaşanan ‘Yenidoğan’ olayından sonra Sağlık Bakanı mutlaka istifa etmelidir.”

TBMM’nin açılış töreninde CHP’li milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı içeri girerken ayağa kalkmalarını doğru bulmadığını belirten Havutça, “Cumhurbaşkanı, halen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de Genel Başkanıdır. Mevcut Anayasayı uygulamayan, adalet ve yargı sistemine büyük darbe vuran Cumhurbaşkanı için ayağa kalkılmaz” dedi.

Havutça, ana muhalefet partisi CHP’nin, iktidara karşı daha set muhalefet yapması, vatandaşlara sorunların çözümü ile ilgili güven vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI