Esnafın Bayramına kan doğradı.

Esnafın Bayramına kan doğradı.

Marmara’da yapacak iş kalmamış olacak ki!.. Yeni Başkan Aydın Dinçer boş işlerle uğraşıyor.

Marmara’da yapacak iş kalmamış olacak ki!.. Yeni Başkan boş işlerle uğraşıyor.

Buram buram siyaset ve yandaş kayırma kokan uygulamaları ile Avşa’da kaos yaratan Başkan Aydın Dinçer için eski Saraylar Belediye başkanı olan Babası merhum Remzi Dinçer’in feyz almamış olmasına bağlanıyor.

Avşa’da AK Partili oldukları gerekçesi ile kara listeye aldığı 10 esnaftan 3’üne zorla tahliye dayatan Dinçer, Mübarek Bayram günü görevli personel ile esnafı boğaz, boğaza yetirdi. Olaya ramak kala devreye giren Ada jandarması tarafları sakinleştirerek olası bir faciayı önledi.

AVŞA’yı KARIŞTIRAN KAOS’un NEDENİ NE?

Avşa’da söz konusu tasfiye ye uyan 167 yer var,  Başkan’ın kara listesinde öncelik ilk 3 kişi Zeynep deniz, İlhami Meral ve Tanz Ali Ümit ve akabinde 10 kişi bulunuyor.

Yıllar sonra AKP’den bayrağı teslim alan eski MHP meclis üyesi, yeni CHP li Belediye Başkanı Aydın Dinçer, 2024 seçim rövanşı olarak gündemine aldığı tahliye ve tasfiye planı, işyerlerinde 20-25 yıldır Belediye’ye işgaliye ödeyerek esnaflık yapan esnaflar şimdi uykuları kaçmış, endişeli, tedirgin ve biriken öfke sonucu olaylara gebe bir sürece girildi.

Yaşanan partizanlığın açıkça kamu gücü kullanılarak sindirme politikasından ibaret olduğunu vurgulayan mağdur esnaf, gelinen noktada işgaliye tafsilatlı iş yerleri için fiyat belirleme ve tespiti Marmara Belediyesi tarafından yapıldığını, bu güne kadar Belediye tarafından öngörülen bedellerin hiçbir itiraz olmaksızın vezneye yatırıldığı kaydedildi.

Esnafın kapısına dayanarak “Yıkım kararı var, işyerinizi boşaltın” diyen Belediye personeline direnen esnaf, “Marmara Belediyesi tarafından bu anlamda alınmış resmi bir yakım kararı yok, usulden 4/a kâğıda yazılmış, resmi bir kıymeti olmayan tahliye talebine dayanılarak işyerlerimizi boşaltmamız isteniyor. Anti-demokratik bir hareket karşısında hukuki hakkımızı savunuyoruz. 31 Mart’ta göreve gelen CHP Belediyeleri ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın seçim meydanlarında yaptığı vaat ve konuşmalarda partizanlığı ortadan kaldıracağını ilişkin söylemi ne yazık ki, Avşa’da yerel Belediye’nin tavrı ve tutumu ile örtüşmüyor.” Dendi.



Anahtar Kelimeler: Esnafın Bayramına doğradı.
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli