Fahri Trafik Müfettişleri Derneği (FTM) Basın Sözcüsü Halis Kahraman, “Trafikte ayrıcalık ve cezasızlık, kamu vicdanını yaralar” dedi.
Kahraman, şu yazılı açıklamayı yaptı:
“Son günlerde ulusal medyada yer alan ‘Eski ve yeni milletvekillerinin trafik cezasından muaf tutulmasına yönelik olan’ TBMM tasarısı kamuoyunda infial yaratmıştır.
Eski ve yeni, tümünü kapsayacak şekilde, milletvekillerinin trafik cezalarından muaf tutulması kamu vicdanını ciddi olarak yaralayacaktır. Kaldı ki, böyle bir muafiyetin tanınacak olması Anayasanın 10’uncu maddesinde tanımlanan eşitlik ilkesine de tamamen aykırılık oluşturacaktır. Ayrıca, bu yanlış ve adaletsiz uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda, trafik ihlallerinin önlenmesi amacıyla kanunla yetkilendirilmiş sivil görevliler olarak, -koruma kalkanına bürünmüş milletin vekilleri ayrı tutulmak suretiyle-sadece ve sadece kural ihlali yapan milletin kendisine yazılacak olan trafik cezasına aracılık etmeyi Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği yönetimi olarak doğru bulmuyoruz.
Adalet, her alanda olduğu gibi trafikte de olmazsa olmaz bir unsurdur. Trafikte adaleti sağlamadan, sade vatandaşlarda ayrımcılık duygusu oluşturarak düzenli bir trafiğin olamayacağını, çünkü Azrail’in asıl-vekil ayrımı yapmadan can aldığını da hatırlatmak isteriz.”