Galibiyetle değil ama puanla başladı

Galibiyetle değil ama puanla başladı

Gönen Belediyespor ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig'e beraberlikle başladı.






GÖNEN BELEDİYESPOR -0  BALIKESİR BELEDİYESPOR - 0

Meteorolojik
şartlar, tribünler, zemin ve takımın morali. Gönen Belediyespor'un kazanması için gerekli tüm şartlar vardı.  Nail Gönenli şehir Stadında. Bir tek gol yoktu. Son 30 dakikasını 10 kişilik rakibe karşı tek kale oynayan yeşil beyazlılar pozisyon üstüne pozisyon üretti ancak aradığı golü bir türlü bulamadı. Son dakikada konuk ekibin topu üst direkten döndü. Konuk ekip oyuncuları zaman geçirmeyen yönelik hareketlerini orta hakem de seyredince puanlar paylaşıldı. Teknik sorumlu Yüksel Öksüz, kazanmaları gereken bir maçta 1 puana razı olmak zorunda kaldıklarını belirtirken, takımından umutla bahsetti. Gönen, ilk kez mücadele ettiği lige puanla başladı. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da karşılaşmanın ikinci yarısını küçük oğlu Furkan ile birlikte seyretti.


Yaklaşık 1500 kişilik Gönenli futbolsever tribünlerde ilk kez Bölgesel Amatör Lig heyecanı yaşadı. Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç de karşılaşmayı tribünden seyretti. Yine ilk kez Gönen 4. hakeminde sahada yer aldığı bir mücadeleye çıktı ve ilk puanını kazandı.  Ligin önemine binaen emniyet güçleri sıkı tedbirler aldı. Takımın başına geçeli çok kısa bir süre olmasına rağmen teknik sorumlu Yüksel Öksüz, takımını kenardan iyi idare etti.  İsa, Mustafa, Sinan ve Emre Karadağ sarı kart gördüler. Mücadele yönü yüksek bir maç olmasına rağmen yeşil beyazlı oyuncular pas yapmak yerine kendi çabalarıyla pozisyon üretmeye çalışınca üstün oldukları ancak yine de kaybedebilecekleri maçtan beraberlikle ayrıldılar. İyi niyetli oyunculardan kurulu Gönen Belediyespor ilerisi için umut verirken, bazı futbolseverler stattan karamsar düşüncelerle ayrıldılar.  

Maçtan Dakikalar;


İlk 20 dakika konuk ekibin atakları ile geçti. 17'de Ayberk, 19'da Semih Gönen kalesini yokladı ancak Sertaç bu pozisyonlarda başarılıydı. Maçın ilk sarı kartını İsa 21'de gördü. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan Gönen, 28'de Engin'le gole yaklaştı Selin ancak 2 hamlede topu kontrol edebildi. 30. dakikada orta hakem Mustafa Dinçer su molası verdi.  35'te konuk ekipten Ayberk topu kurtardı kendini yerde buldu Mustafa sarı kart gördü. Atışı Ayberk kullandı Sertaç bu topu kolay kontrol etti. 37'de Belediye defansından Burhanettin Oğuzhan'a kontrolsüz girince sarı kartı gördü. Kullanılan serbest vuruşu Engin kullandı Mustafa'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı. 42'de ilginç bir pozisyon yaşandı. Konuk ekibin kullandığı korner atışı yakın kale direği dibine düştü Sertaç son anda ayaklarıyla topu çeldi. Erol'un önüne düşen top bu oyuncunun vuruşu sonrası defanstan dönünce Muhammet tamamladı defans iyi takip ederek uzaklaştırdı. 1 dakikalık ileve sürenin sonunda devre gölsüz tamamlandı. 51. Dakikada Macit kornerden gelen topa dengeli bir vuruş yapamadı bu oyuncuya çarpan topu Sertaç iyi takip sonucu kontrol etti.  Hızlı başlayan atakta Engin ev sahibi adına çok düzgün bir şut attı ancak top kale direğinin dibinden auta gitti. 54'te Gönen'den Oğuzhan yerini Cem'e bıraktı. 55'te Candaş, hemen sonrasında Emre Karadağ cılız şutlarla kaleyi denediler. 57'de Hakan kendisine yapılan faulde atışı kullandı ancak top az farkla auta gitti. 60'da konu ekipten Burhanettin Sinan2a yaptığı faul sonrası önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışı kaldı. Bu faul sonrası Engin ceza sahasına kesti kale çizgisine paralel giden topa kimse dokunamadı. 63'te Emre Karadağ çok kötü vurdu aut. 65'te orta hakemin belki de ilk kez yanlış kararı sonrasında Uğur müsait pozisyonda kötü vurdu ve hakemi kurtardı. Sertaç devamında topu Cem'le buluşturdu, kaleci Selim de ileri çıkmıştı top Sinan'ın önünde kaldı. Bu oyuncu müsait durumda kötü bir vuruşla topu boş kale yerine auta gönderdi.  Sinan 73'te sarı kart gördü. 75'te İsa yerini Emin'e bıraktı. Bu dakikada maçta ikinci kez su molası verildi. 75't Emre Karadağ sarı kart gördü. 81'de Sinan harika bir vücut çalımıyla Salih'i ekarte etti ancak topun kontrolünü sağlayamayınca önemli bir pozisyon daha kaçtı. 82'de Gönen'den Candaş-Emre Gülle Belediyeden Uğur-Yusuf değişiklikleri yapıldı. Maçın sonuna 4 dakikalık uzatma gösterildi. İlk dakikasında maçın en tehlikeli pozisyonu konuk ekip lehine yaşandı. Mecit çok uzaklardan şansını denedi biraz önde olan Sertaç topa müdahale edemeyince top üst direkten auta gitti. Son anlarda Belediyeden Mecit-Mustafa değişikliği geldi ve maç başladığı gibi 0-0 berabere sonuçlandı. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu