Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Geçmişten bugüne Bandırmaspor

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilklere yazdıran nadir kulüplerden birisi oldu.

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965 yılından bugüne kadar bordo-beyazlı forma ile adını ilkler arasına yazdıran Bandırma ve çevresi kramponları:

Özkan Kıvanç, Ahmet Deniz, Seracettin Kırklar, Nevzat Küçüktekin, Nuri Boyalar (Sarı Nuri) , Çetin Apuhanoğlu, Cavit Aydın, Müfit Çoker, Osman Akın, Mehmet Dayan, Nuray Şıkyıldız, Burhan Ciciler, Dinçer Kaşıkçı,  Şükrü Aydın, Atıl Nart, Sami Sır. Nazmi Yılmaz, Evrens Tarhan, Orhan Kapçak, Vahdettin Yılmaz, Erkal Başoğlu, Sedat Erkan, Muzaffer Gür,  Hasan Tekin, Hasan Demir (Küçük Hasan), Adnan, Mehmet Ak(Şampik), Turgay Bekdemir, Nejat Yaraşık , Mahmut Aşan, Süleyman Takunyacıoğlu,  Ahmet Kayhan, İlyas Aşkın

Şükrü Aydın

28.03.1948’de Gönen’e bağlı Kınalar Köyü’nde doğdu. 

Şükrü Aydın, 1978 yılı sonunda geldiği Bandırmaspor’da, 1983 yılına dek oynadı. Bandırmaspor’dan ayrıldıktan sonra Bandırma Sanayispor’da oynadı. Son olarak Bursa amatör liginde yer alan Mustafa Kemalpaşaspor formasını giyerek bu takımın şampiyon olup, 3. Lig’e yükselmesine önemli katkı sağladı.

BANDIRMASPOR’DAKİ YILLAR

Şükrü Aydın, Bandırmaspor’daki yıllarını şöyle anımsıyor:

“O yıllarda, Kırşehirspor’da da hocam olan Muhittin Kapçak başta olmak üzere Şahap Bayav ve Hilmi Kiremitçi ile çalıştık. Bandırmaspor’a geldiğimde kulüp başkanımız Halil Rahman Çağan, genel kaptanımız Refik Elmastaş’tı. Cinçukuru’n daki stadımızın zemini ve malzemelerimiz çok kötüydü. Ama takımına çok bağlı seyircimiz vardı. Stadın kent içinde bulunması nedeniyle maçlarımızı çok kalabalık seyirci topluluğu önünde oynardık. O yıllarda Bandırmaspor takımının oyuncu kalitesi ve hırsı çok iyiydi. Paraya pula önem veren bir yapıda değilim. Futboldan en büyük kazancım, edindiğim dostlukları unutmama olanak yok. Bolu’da da çok büyük dostluklar kurdum.”

 SÜLEYMAN TAKUNYACIOĞLU

   Süleyman Takunyacıoğlu, 1959 yılında, Bandırma’da doğdu. Futbola, 1973 yılında, Bandırmaspor altyapısında başladı. 1974 – 1975 ve 1975 – 1976 sezonlarında, Bandırmaspor’un profesyonel takımında,  amatör olarak oynadı. Bu dönemde 12 kez A Genç Milli Takım formasını giydi. 1977’de Beşiktaş’a transfer olarak profesyonelliğe adım attı. 1979 – 1980 ve 1980 – 1981 sezonlarında Düzcespor formasını giymesinin ardından, 22 yaşında sakatlanarak, futbola veda etti.

CAVİT AYDIN   

1943 yılında,  Manyas’ta doğdu. Futbola 1959–1960 sezonunda Manyas Gençlik’te başladı. Ardından, Bandırma Marmara Gençlik’e girerek,  1960–1961 sezonunda bu takımın forması altında mücadele etti. 1962–1965 yılları arasında Altay’da oynayan Cavit Aydın, daha sonra 1965–1971 yılları arasında, Bandırmaspor formasını giydi. 1971–1972 sezonunda Balıkesirspor kadrosunda yer alan Aydın, futbolculuk yaşamına bu takımda son verdi.

‘‘BANDIRMASPOR’UN YERİ BAŞKA’’

Formasını giydiği takımlar arasında Bandırmaspor’un yerinin ayrı olduğunun altını çizen Cavit Aydın, ‘‘Futbolculuk yaşamımda Bandırmaspor formasını giydiğim yılların benim için çok ayrı bir değeri var. Çalıştığım teknik direktörler arasında ise Bandırmaspor teknik direktörlerinden Erdoğan Tokol’u unutamam. Bandırmaspor’a, Altay gibi önemli bir takımdan geldim. Ancak, asıl futbol bilgimi Erdoğan Tokol hocamdan aldım. Erdoğan Tokol, her futbolcuyu,  90 dakikada en iyi verimi alacak şekilde, özel idmanlarla hazırlardı’’ dedi. 

Bandırma’da, eskiden arsalardan çok sayıda futbolcu yetiştiğine işaret eden Cavit Aydın, ‘‘Bugün ne arsa var, ne semt sahası. Bandırma’dan yine futbolcu yetişmesi isteniyorsa, mutlaka çok sayıda semt sahası yapılmalı’’ diye konuştu. 

    GENÇ MİLLİ HÜSEYİN ÇERİ

   1974’te, Susurluk Gençlik’te kaleci olarak başlayan Hüseyin Çeri, o yıl, B Genç Milli Takımı’na seçildi. 1975’te Balıkesirspor’a transfer olan Çeri, 1976’da Genç Milli Takım kadrosuna alındı. 1978 yılına dek 11 kez Genç Milli Takım formasını giydi. 1979 – 1988 yılları arasında Bandırmaspor futbol takımı çatısı altında yer alan Çeri, halen Bandırma’da, Fenerbahçe Futbol Okulu’nun sorumluluğunu yapıp, kaleci adaylarını çalıştırıyor. Kaynak:Bandırma’ da Sporun Nefesi