Gönen'de afet farkındalık eğitimi

Gönen

Balıkesir Afat İl Müdürü tarafından gerçekleştirilen Afet farkındalık eğitimi 3 gün sürecek

2021 Afet Eğitim Yılı çalışmaları kapsamında; Gönen Kaymakamı Dr Arslan Yurt, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, Balıkesir Afat İl Müdürü Bayram Şahin, kamu kurum amirleri ile mahalle muhtarlarının katıldığı Afet Farkındalık Eğitimleri başladı.

Gönen Belediyesi Ömer Seyfettin Kültür Merkezi Toplantı Salonunda, Balıkesir il Afat müdürlüğü ekipleri tarafından üç gün sürecek olan Temel Yangın Bilgisi, afet farkındalığını geliştirmek, riskleri azaltmak ve hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen uygulamalı eğitimlere ilçe kamu kurumları ve STK'larda çalışan tüm personeller katılıyor.

Seminerde açılış konuşmasını yapan AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin “Kurum olarak toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve deprem tehlikesinin kamuoyunu bilinçlendirme olarak 2021 yılı İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak belirlenmiş olup tüm illerde Afet Eğitim Seferberliği başlatılmıştır. Balıkesir Valiliğimizin koordinasyonunda yürütülen Afet Eğitim Yılı çalışmaları kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlarla işbirliği içerisinde Afet Farkındalık; kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer farkındalık; şüpheli posta; sivil savunma; yangın; arama ve kurtarma; başlıkları altındaki eğitimler Balıkesir AFAD tarafından düzenlenmektedir ” dedi.

“Balıkesir’de her an deprem olabilecekmiş gibi hazırlanıyoruz”

AFAD İl Müdürü Bayram Şahin, Balıkesir’in deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak son 123 yıldır büyük bir depremin olmadığını ve Balıkesir’de her an deprem beklediklerini ve bu depreme karşı hazır olduklarını ifade etti.

Şahin, Balıkesir’deki fay hatlarının büyük bir tehlike arz ettiğini vurguluyarak, yakın zamanda meydana gelen İzmir depreminde de Gönen GÖNDAK’ın ön saflarda bulunup vatandaşlara yardım ettiğini ve onların özverili çalışmalarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

 AFAD İl Müdürü Bayram Şahin “Her yıl güncellenen planlarda ilimizin jeolojik durumu göz önüne alınarak deprem senaryoları üretilmekte ve elde edilen sonuçlarla kapasite geliştirme kararları alınmaktadır bu kapsamda Afet öncesi risk, zarar azaltma, hazırlık; afet sırası müdahale ve afet sonrası iyileştirme çalışmaları İl Afet Müdahale Planı ve yerel düzey çalışma grup planları üzerinden yürütülüyor”  dedi.