Tarih: 29.07.2021 22:20

Gönen'de, Kaplıcalar caddesini ayağa kaldıran davranış

Facebook Twitter Linked-in

Gönen'in en müstesna caddelerinden, Trafik'e kapalı yaya yolu caddesi, Banyolar caddesinde gerçekleşen yıkım işlemi mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz'ın yakını olduğu bilinen Emre pansiyon, mevcut 5 katlı yapıyı yıkarak yerine yeni bir bina yapmak için başlattığı yıkım ortalığı ayağa kaldırdı.

Yaz sezonu dolayısı ile turistik ilçelerde inşaat-hafriyat işlerinin süreli olarak durdurulması, kararına rağmen inşaat ve yıkım işlerini sürdürenlere uygulanacak yaptırımları hiçe sayıp ortalığı toz-dumana katan Emre Pansiyon'un yıkım işini üstlenen Çiltepe İnşaat Mühendislik San. Tic. Ltd.Şti.'de Valilik kararını ihlal ediyor.

Sezon itibarı ile İnşaat-Hafriyat yıkımı ve yapılmasını yasaklayan Valilik kararına rağmen, Gönen Banyolar caddesinde 5 katlı Empe Pansiyon'un yıkım işini sürdüren Başkan İbrahim Palaz'ın yakını Emre Pansiyon sahipleri, yıkım çalışmasında çevresel olumsuzluğu ortadan kaldıracak önlemler alma yerine, Belediye zabıtasının mesaisinin bitmesini bekleyerek saat 17.00 den sonra sürdürelen yıkım çalışmasından mağdur olan çevre esnafı, "olayda art niyet var" diyerek gazetemizi arayıp serzenişte bulundular.

Bu anlamda yaptığımız araştırma sonucu, gerek Emre pansiyon sahipleri, gerekse Çiltepe İnşaat Mühendislik sahiplerinin Gönen'in en müstesna caddelerinden Kaplıcalar caddesinde insanların yoğun gezinti ve alışverişte bulunduğu saatlerde, yıkım işi yaparak ortalığı toz-dumana katmalarında art niyetin olduğu görüşünde birleştiler.

Konuya ilişkin olarak inşaat sektörünün tecrübeli uzman isimleri ile yaptığımız görüşmede, Valilik kararına rağmen yaz sezonunda böyle bir tasarrufta kamu yapılarının dahi faaliyetini durdurduğunu, Bunun küçük bir örneği olarak Erdek'e getirilen doğalgaz ana ishale hattı çalışmasının bu gerekçelerle durdurulduğunu, Oysa Gönen'de Başkan'ın yakını olmanın imtiyazını kullanarak zabıta ekiplerinin mesailerinin bittiği saat 17.00 den sonra ortalığı toza-dumana boyan uygulamanın sahibine olsa olsa kurnazlık "OSKAR"ı verilmesi gerektiğine işaret edilerek, Banyolar caddesi esnafının yaşadığı sıkıntıya ilçe kaymakamlığının müdahalede bulunması gerektiğine işaret edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —