Tarih: 07.09.2011 10:10

Gönen`in 6 eylül 1922`de düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıl dönümü törenleri coşku ile kutlandı.

Facebook Twitter Linked-in

Gönen`de işgalin sona ermesinin 89. yıl dönümünde kent Bayraklar ile donatıldı.
Halkın törenlere büyük ilgi ve katılım gösterdi. Gönen halkı, gösterdiği dayanışma ile işgal güçlerini Gönen`den çıkardıktan sonra da aynı azim ve kararlılık ile yeni Cumhuriyetin kurulmasında benzer dayanışma ruhunu yaşamıştı.
6 eylül 2011 salı günü başta Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı ,Garnizon komutanı yzb Savaş Çağlayan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ile resmi kurum amiri ve yöneticileri ile sivil-sosyal tüm kuruluşların olmak üzere vatandaşlar hazır bulundu.
Tören sırasıyla çelenklerin konulması saygı duruşu ve istiklal marşı sonrasında günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Belediye Başkanı Hüseyin Yakar yaptı.
Karşıyaka IOO.yıl ilk .öğ. okulu folklor gösterilerinden sonra Hacı Şükriye ipek Sağlık Meslek lisesi öğrencilerinden Neslihan Alkan ve Zehra Saran şiir okudu.
Başta sona coşkulu geçen törende, .Kaymakam, Garnizon komutanı ve Belediye Başkanı halkımızın kurtuluşunu kutlamaların ardından geçit töreni yapıldı.
Resmi geçit sonrası Kaymakam Bekir Dınkırcı ve Garnizon komutanı yzb Savaş Çağatay, Belediye Başkanı Hüseyin Yakar halkın ve protokol üyelerinin tebriklerini kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —