GÜMÇED KATLİAMA SESSİZ KALMAYACAK

GÜMÇED KATLİAMA SESSİZ KALMAYACAK

GÜMÇED Sokak hayvanlarının zehirlenmesi ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacak

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Bandırma Şubesi (GÜMÇED) Bandırma’da Levent Mahallesinde yaşanan sokak hayvanlarının zehirlenmesi ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi Levent Mahallesinde geçtiğimiz hafta yaşanan sokak hayvanlarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenmesi olayı ile ilgili tepkiler sürüyor. GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu dernek merkezinde yaptığı basın açıklamasında “Hayvanlara eziyet etmekten zevk alanlara ve onları öldürenlere ‘kabahatler kanununa’ göre para cezası verilmesi yerine ertelemesiz, geri bıraktırılmasız  ve para cezasına çevrilemeyen ve  iki yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilmelidir” dedi.

BELEDİYE NÖBETÇİ PERSONELİ HAZIR BULUNDURMALI

Olayın yaşandığı akşam Bandırma Belediyesi ekiplerinin bu konuda yetersiz kaldığını iddia eden Gültekin Mutlu: “Bandırma Belediyesi Hayvan Bakımevi  kurulduğu günden bu yana önemli işlere imza artmasına karşın bazı eksiklikleri, daha önce de ifade ettiğimiz gibi, ihtiva etmektedir. Özellikle son yaşanan üzüntü verici olayda sokak köpeklerinin saat yedi sularında zehirlenmelerinin görülmesi üzerine Belediye zabıtası aranmıştır. Bu da bir zorunluluktur. Çünkü mesai bitimi sonrası barınak kapatılmakta, nöbetçi bırakılmamaktadır.  Bakımevi görevlileri ise zehirlenme olayından dört buçuk saat sonra on bir buçuk sularında olay yerine gelip hayvanlara ilk müdahaleyi yapmışlardır. Hayvanlara ilk müdahaleyi yapan ekip içinde Belediye veterineri de yoktur. Acil müdahale olaydan hemen sonra yapılsaydı belki de ölen köpeklerin en az biri ikisi yaşatılabilecekti” dedi.

PET KLİNİKLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILMALI

Veteriner klinikleri ile belediyenin iş birliği halinde olması gerektiğini vurgulayan GÜMÇED Başkanı Gültekin Mutlu: “Gece araba çarpması sonucu yaralanan hayvanların götürüleceği bir yer olmaması nedeniyle insanlar çaresiz kalmaktadırlar.  Bu nedenle Bakımevinde bu ve benzeri olaylara müdahale edecek bir nöbetçi ekip mutlaka bulundurulmalıdır. Ayrıca veteriner ve tekniker sayısı da artırılmalıdır. Bunun yanında Bandırma’daki pet klinikleriyle de iş birliği yapılarak acil müdahale desteği sağlanmalıdır. Bazı pet klinik sahiplerinin bu desteği vereceğini de biliyoruz. Yine İŞKUR’la işbirliğine gidilerek Bakımevi için “toplum yararına çalışma ”desteği sağlanabilir. Bandırma Belediyesi Sokak hayvanlarını kışın zor koşullarından korumak için belirli yerlerde barınma ve beslenme odakları belirlemeli ve kulübeleri yapmalıdır. Bu konuda da gönüllü kurum ve kişilerle işbirliğine gidilmelidir.” Ozan Ertuğrul