Gümüş Bütçe görüşmelerinde konuştu

Gümüş Bütçe görüşmelerinde konuştu

Milletvekili Gümüş, Bütçe plan komisyonunda Devlet Memurları hakkında torba kanun teklifine ilişkin konuştu.


CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ HALUK AHMET GÜMÜŞ`TEN DEVLET MEMURLARI HAKKINDA TORBA KANUN TEKLİFİNE İLİŞKİN KONUŞMA

Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in katılımıyla gerçekleşen Devlet Memurları Kanunu dahil pek çok konuyu düzenleyen torba kanun teklifinin görüşüldüğü toplantıda konuşarak görüşlerini bildirdi.

Diyanet işleri, 4C`lilerin kadro beklentisi, memur sicil affı, üniversite mezunu işçi statüsünde çalışanların konularını komisyon gündemine taşıyan GÜMÜŞ şunları ifade etti:

"Sayın Başkan, Sayın Bakan, Plan ve Bütçe Komisyonumuzun değerli üyeleri, değerli bürokratlar, değerli basın mensupları; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

`DİYANET TİCARİ KURUM DEĞİLDİR`

Diyanet İşleri Başkanlığı, teklifinizle cami, mescit ve kuran kurslarının parçası bulunan ve ticari faaliyette kullanılması öngörülen parçalarının kurumca işletilmesi amaçlanıyor. Esas işlevi ve amacı dini faaliyetler olan bir kurumun faaliyetlerini gerçekleştirdiği alanlarla da ilgili olsa ticari faaliyetleri konu eden işlerle ilgilenmesini doğru bulmuyoruz. Esas işlevi din alanı olan bir kurumun ticari işlerden uzak tutulmasının, dini faaliyetlerin sağlıklı işlemesi adına yararlı olacağına inanıyoruz.

`4C`LİLER KADRO BEKLİYOR`

4C`li çalışanların, sözleşmeli statüden çıkarılıp kadrolu olmalarıyla ilgili talepler yine bu taslak metinde yer almamıştır. 4C`li çalışanların kadrolu olma haklarına kavuşmaları için gereken maddenin bu teklifte olmayışı manidardır. Endişemiz odur ki 4C`li çalışanların konusu hükümet tarafından seçim için kullanılacaktır.

`SİCİL AFFI 12 MART 1971`DEN BAŞLAMALI`

Teklifte 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkartılanların yeniden göreve alınları düzenlenmektedir. İade-i itibar düzenlemesi olup makul olmakla beraber sadece 28 Şubat ile sınırlı tutulması ve 12 Eylül ile 12 Mart`ı kapsamaması ciddi bir haksızlıktır.

`12 EYLÜL VE 12 MART DARBE DEĞİL Mİ?`

Her fırsatta 12 Eylül darbesine karşı olduklarının ifade eden AKP hükümetinin bu konuda çifte standarda göre hareket etmesi büyük bir çelişkidir. 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980`in darbe olduğunu sizler de kabul ediyorsunuz. Bu dönemde birçok insan haksız yere işten atılmış ve baskı görmüştür. Düzenlemenin 12 Mart 1971`den başlaması ve askeri personeli de kapsaması insan hakları gereğidir.

`ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLERE DE DÜZENLEME OLMALI`

Burada diğer bir sorunu, kamu kurumlarında işçi statüsünde çalışan üniversite mezunlarını ele almak istiyorum.

Bu kişilerin memur olma arzuları vardır. Bu tür personel için belli yaşı ve süreyi dolduran kişilerin memur olma haklarına kavuşabilmeleri için bir düzenleme yapılabilir. dedi.

 

 



  • Cuma 21.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.6 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı