Güney Marmara’da yapay zeka ekosistemi

Güney Marmara’da yapay zeka ekosistemi

Balıkesir ve Çanakkale İllerini kapsayan Güney Marmara Bölgesinde uygulanacak Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programının Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi.

Yapay zeka ekosisteminin oluşturulması için, Balıkesir ve Çanakkale İllerini kapsayan Güney Marmara Bölgesinde uygulanacak Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programının Protokol İmza Töreni gerçekleştirildi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokol ile Balıkesir ve Çanakkale’de yer alan ortaöğretim, lisans ve ön lisans kurumlarındaki son sınıf olmayan öğrenciler yapay zeka konusunda eğitimler alacak.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç imza töreninin açılışında yapay zekanın önemi, ülkemizdeki yapay zeka çalışmaları, gelişen teknolojik gelişmeler ile bir çok sektörde yapay zekaya duyulan ihtiyaçlar, bu konuda oluşacak istihdam alanları ve Güney Marmara’nın yapay zeka alanında söz sahibi olması konularında bilgi verdi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, "Burada konumuz sadece yapay zeka değil. Şu anda biz BTK Akademi olarak 22 farklı alanda gençlerimize kariyer yolu çizebilecekleri eğitimleri sunacağız. Yapay zeka bunlardan bir tanesi. Örneğin Bayraktar sadece bir kişiyle değil, bir takımla yapıldı. Onun için bizim de önemsediğimiz yarını teknoloji üzerine inşa eden ekipler olmanız" şeklinde konuştu.

Çalışmanın heyecan verici olduğunu söyleyen Vali Şıldak, sinerji ve üretim kapasitesinin yüksek olduğunu ifade etti. Şıldak, "Günün şartlarına uygun gelişmelerin projeler halinde ortaya konulması ve farklı kurumları bir araya getiren perspektifle bu çalışmaları İllerimize kazandıran kalkınma ajansları somut olarak ülkemizde bir boşluğu dolduruyor. Balıkesir ve Çanakkale olarak şanslıyız. İki İliz ve tek bir il gibi hareket ediyoruz. Buradaki sinerji, üretim kapasitesi bir hayli yüksek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzun çok büyük bir rehberliği var. Ülkemizde bu konuda sistematik bir çalışma uzmanlığı oluşturmuş, yetkin bir kuruluş olarak çalışmaya destek vermeleri çok kıymetli. Yine üniversitelerimiz ve her iki İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de birlikte yürütecekleri bu çalışmanın gençlerimiz için çok ufuk açıcı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından protokol Vali Hasan Şıldak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Keleş arasında imzalandı. 

Programa başvuru yapacak Balıkesir ve Çanakkale’de yer alan ortaöğretim, lisans ve ön lisans kurumlarındaki son sınıf olmayan öğrenciler arasından seçilecek 150 öğrenci, alacağı ileri seviye eğitimlerle uzmanlaşacak.



Anahtar Kelimeler: Güney Marmara’ yapay ekosistemi
  • Perşembe 18.3 ° / 10.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 21.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu