Gurbette Vatanı Yaşayanlar!

Gurbette Vatanı Yaşayanlar!

Almanya’nın Stuttgart kentinde bugün, Kayseri Özvatan İlçeli vatandaşlarımızın 18. Geleneksel Plav Şöleni ve Pikniği vardı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde bugün, Kayseri Özvatan İlçeli vatandaşlarımızın 18. Geleneksel Plav Şöleni ve Pikniği vardı.


Piknikte Stuttgart Başkonsolosu sayın Makbule Koçak Kaçar hanımefendi, Özvatan İlçesi Kaymakamı sayın Mine Kurt hanımefendi ve Özvatan Belediye Başkanı sayın Halit Demir ile çok sayıda dernek ve federasyon başkanlarının yanı sıra çeşitli illerden gelen vatandaşlarımız katıldı. 

Özvatan ilçeli vatandaşlarımızın sahip olduğu çok amaçlı ve yeşillikler içindeki geniş alanda protokol konuşmalarından sonra mahalli etli pilav ikram edildi. Daha sonra da ağırlıklı olarak Orta Anadolu ağırlıklı türküler ve oyun havaları ile eğlence faslına geçildi. 

Programda Kayseri Valisi sayın Gökmen Çiçek ile de canlı bir telefon görüşmesi sağlandı. Yapılan plaket töreninden sonra program sona erdi. Program sayesinde Anadolu’nun çeşitli illerine ait çok sayıda vatandaş, hem bayram havasında bir gün geçirdi. 

Hem de yıllardır birbirini görmeyen insanların hasretle kucaklaşarak vatan hasretini gurbette gidermenin mutluluğunu yaşadı. Bizzat beraber olduğum dayı ile yeğenlerinin birbirlerini tanıtamadıklarını, tanıştıktan sonra hasretle kucaklaştıklarına bizzat şahit oldum.



ALİ ULVİ ÜLKER
1.07.2024 14:12:18
Kültürümüzün yaşandığı ve yaşatıldığı yer vatanımızdır Zübeyir Çömlekçi Hocama çok teşekkür ederim güzel bir yazıydı.

Anahtar Kelimeler: Gurbette Vatanı Yaşayanlar!
  • Salı 37.1 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 40.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.5 ° / 19.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu