Halk BOR işçisine sahip çıktı.

Halk BOR işçisine sahip çıktı.

Etimaden işletmesinden başlayan protesto yürüyüşü, Yüzlerce katılımcının iştirak ettiği Cumhuriyet alanında noktalandı.









Hükümetin dolaylı olarak Bor ları taşeronlaştırarak özelleştirilmesine ilişkin çalışması süreken, Bor işçisi de karşı eylemlerini kararlılıkla sürdürüyor.

Etimaden işçisi bir süredir sokağa taşıdığı eylemini bugün eş ve çocukların katılımı ile İşyeri nizamiyesinden Atatürk caddesi güzergahı ile Cumhuriyet alanına taşıdı.

Eylemde başta Petrol İş genel başkanı Mustafa Öztaşkın, Mali sekreter İbrahim Dogangül, Bandırma şube başkanı ismail Kayan, Genel iş şube başkanı Recep Kum, Eğitim Sen başkanı Erol Akun, Eğitimsen başkanı Gültekin Mutlu ve bu sendikalara bağlı çalışanları yanı sıra Halkında katıldığı geniş kapsamlı pretosto yürüyüşü Cumhuriyet alanında noktalandı.

Eylemcileri Cumhuriyet alanında geniş bir Halk topluluğu beklerken, Güzergah boyunca da sokağa dökülen Halk alkış yağmuru ile Eylemcilere destek verdi.

Eylemin Cumhuriyet alanındaki bölümünde konuşan Petrol İş Bandırma Şube başkanı İsmail Kayan bir kez daha  Bor türevlerinin neden özelleştirilmemesi gerektiğini anlattı.
Daha sonra söz alan Petrol İş genel başkanı Mustafa Öztaşkın da bir süre önce Milletvekili M.Cemal Öztaylan`ın konuya ilişkin beyanı aksine özelleştirme başkanlığının, 3 ayrı başlıkta topladığı özelleştirme maddelerini okuyarak, Bunun sistemli şekilde Stratejik öneme sahip olduğu için yasa ile koruma altına alınıp üretim hakkı devlet adına Etimaden`de bulunan Bor
türevlerinin el değiştirilmesine yönelik çabaların sadece bugün değil uzun zamandır süre gelen planlı bir çalışma olduğunu söyledi.

Öztaşkın Bor`un özelleştirilmesine karşı son derece duyarlı ve Hassas olunması gerektiğinin altını çizerek, konunun sadece Etimaden çalışanı değil ulusal bütünlüğün bir parçası olarak ele alınıp tüm yurt insanının sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Yabancıların Böylesine önemli bir staratejik ürünü ele geçirmek adına verdikleri mücadeleye, İktidar partisinin de çanak tuttuğunun belirtilkdiği konuşmada bu düşüncenin devam etmesi halinde eylemlerinde aksamadan devam edeceğini hatta bir bölümünün Ankara`ya kaydırılacağını söyledi.










ismail eryılmaz
27.03.2012 23:48:16
bu haLK BU MADENİ SATTIRMAZZZZZZZ

demokrat58
28.03.2012 09:01:03
Bandırmada halk bu kadar mı?Şİmdiye kadar satılanları halk mı istedi de satıldı?İsterse 15 dakikada satar.Kim ne yapabilir ki?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 33.3 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli