Havran Belediye başkanın`dan Basın turu

Havran Belediye başkanın`dan Basın turu

Başkan Hasan Lofçalıoğlu Basın la buluştuğu toplantıda 35 aylık çalışma takvimini anlattı.




Enver DOLGUN/ HAVRAN

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Havran Tüzün Kafe`de düzenlenen basın toplantısında ajans muhabirleri, yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi. Lofçalıoğlu, "Bundan sonra medyatik bir başkan göreceksiniz" dedi.

Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Havran Tüzün Kafe`de düzenlenen basın toplantısında ajans muhabirleri, yerel ve yaygın basın temsilcileri ile bir araya geldi. 2009 yılından bugüne Havran Belediye Başkanı olarak 35 aylık çalışmaları ile yapacaklarını anlatan Başkan Lofçalıoğlu, "Havran`ı ipek halı dokur gibi dokuyup, Havran`ı Edremit Körfezi`nin parlayan bir yıldızı yapmak için kararlıyız" dedi.



"HAVRAN`IN MAKÛS TALİHİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ"

"Havranlılar bizi seçti, biz de elimizden geleni yapıyoruz. Devlet yatırımlarının ilçemize getirebilmek için Havranlı milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu, diğer milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile omuz omuza vererek çalışacağız. Öncelikle bugüne kadar Havran için bir çivi çakmış olan bütün Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Ölmüş olanları da rahmetle anıyorum. Bu arada bugün 24 Ocak. 24 Ocak 1993`te bombalı saldırı sonucu öldürülen gazeteci - yazar Uğur Mumcu`nun ölümünün 19. yıldönümü nedeniyle Uğur Mumcu`yu da saygı ve sevgiyle anıyoruz" diyen Lofçalıoğlu, şunları söyledi: "Havran`ı kasabagörüntüsünden çıkarıp, tarihi dokusunu bozmadan modern bir şehir inşa ediyoruz.`` 

``Havran`dan halk Edremit`e giderken şimdi iş adamları olsun,
yatırımcılar olsun, vatandaşlar dâhil Havran`a gelmek isteyecekler. Havran`ın makûs talihini değiştiriyoruz" diyerek bundan sonraki çalışmalar hakkında bilgi verdi.


"EYBEK SUYU GELENE KADAR İŞÇİLERLE DAĞDA YATACAĞIM"

2009 yılından bugüne yaptığı faaliyetleri anlatan ve "Havran`da girilmedik cadde ve sokak bırakmadık" diyen Lofçalıoğlu, Yapamadığımız iki konu var Jeotermal ve evlere Eybek Suyu. Eybek suyu projesinin onaylanması halinde ilçeye bir an önce gelebilmesi ve vatandaşın bir an önce içebilmesi için bürokraside bir anlaşma sağlanırsa "Eybek Suyu gelene kadar işçilerle dağda yatacağım" ama ilçeye jeotermalin de gelmesi halinde de ise getirenleri omuzum da şehir içerisinde gezdireceğinin sözünü verdi.

"Ben bir eğitimci olarak, ilçemizdeki eğitim yatırımlarına ayrıca önem veriyorum. Meslek Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Okulu için 11 dönüm yer tahsisi yaptık. Anaokulu yapılması için çalışmalarımız sürüyor. Anaokulu için 7 yüz bin lira İl Özel İdaresi`nden ayırttık. Arsayı iki dönüm olarak Anaokuluna tahsisini yaptık" diyen Havran BelediyeBaşkanı Hasan Lofçalıoğlu, "Söz verdiğimiz gibi yaptığımız hizmetler de bunu gösteriyor. Örneğin Havran`a toplantı yaptığımız bu tesis kazandırıldı. Öğrencilerimize dershane sözü verdik. Dershane yapıldı. Havran`a yeni iş sahaları açtık. "Belediye ticarethane olmayacak" dedik. Düğün salonlarını alıp restore ettik ve Havran`a yakışır birhale getirdik. Bugün bildiğiniz gibi düğün kiraları 3 bin liradanbaşlıyor. Biz fakir fukarayı düşünerek düğün salonumuzu onlara destek amacıyla ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Maddi durumu yerinde olanlar içinde hafta sonu 400 TL, hafta içi de 200 TL`den kiraya veriyoruz. Maddi durumu olmayanlara da ücretsiz düğün yaptırıyoruz" bilgisini verdi.



"BİZİM HAVRAN SEVDAMIZ VAR"

"İlçemize adliye sarayı kazandırılması için 5 bin 400 metrekare arsayı Havran Adliye Sarayı için tahsis ettik. Yine ilçemize toplu konut yapımı için çalışmalarımız sürüyor. 2+1 daireyi 70 bin liradan, 3+1 daireyi de 96 bin liradan uygun taksitlerle yaparak, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızı hayallerine kavuşturacağız ve bu fiyatlar daha da düşebilir. Körfez`de bizim Pazar Yeri gibi modern bir Kapalı Pazar Yeri daha yok. Hem pazarcılarımız hem de alışveriş yapan vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın da yağmurdan, çamurdan etkilenmiyor. Eski Sanayi Sitesini yıktı ve burayı Kavaklı Parka ilave edeceğiz" diyen Başkan Lofcalıoğlu, "İlçemize hizmet eden bizim başımızın tacıdır. Biz kimseyle kavga içinde olmayız. Kırgınlığımızda olmaz. Gururla söylüyorum. Son dönemde Havran 2 kez milletvekili çıkardı. Biz bağcıyı dövme değil, üzüm yeme derdindeyiz. Bizim Havran sevdamız var" dedi..



"BUNDAN SONRA MEDYATİK BİR BAŞKAN GÖRECEKSİNİZ"

"Bundan sonra medyatik olmayan bir başkan değil, medyatik bir başkan göreceksiniz" diyen Lofcalıoğlu, "Biz körfezin diğer ilçeleri ile yarışmak için bunu yapmıyoruz. Havranın önünü açmak, ilçe halkına yaşanabilir bir yer sunmak için çalışıyoruz. Artık geçerken eski bir Havran değil, yeşil modern bir Havran göreceksiniz. Diğer ilçelere halkımız buradan değil, oralardan buralara gelecekler. Çünkü Bizim Havran sevdamız var" diye konuştu. Basın toplantısı sonrası aracı kedi kullanıp, gazetecilerle birlikte ilçedeki çalışmaları yakından izlemek için bir şehir turu düzenledi. Havran Tüzün Kafe`de düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu`nun yanı sıra, Başkan Yardımcısı Metin Pala, AK Parti İlçe Başkanı Emin Ersoy, İl Genel Meclis üyesi İbrahim Yılmaz Duman, Meclis Üyeleri Halil Kuleli, Nuri Öztemmuz, Mehmet Eyi, Hasan Sosyal, Yusuf Özkan`ın katıldığı toplantıya ajans temsilcileri yanı sıra yerel ve yaygın basın temsilcileri katıldı. Toplantı sonrası gazetecilere Başkan Hasan Lofçalıoğlu, Havran`ın Çanakkale Savaşı Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşının minyatür olarak hazırlanan "Kocaseyit" heykeli hediye etti.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli