Tarih: 14.12.2016 22:45

Hayvancılıkta besi ve hijyen öne çıktı.

Facebook Twitter Linked-in

HAYVANCILIKDA YENİ DÖNEMDE BESİ VE HİJYEN

Avrupa Standartlarında besi hayvancılığı ve hijyenik süt üretimi için Karesi Hayvancılık tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Şamlı´da çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda Kimyager Erkan Kaça daha hijyenik ve bakteriyel yükün az olduğu süt üretimi için  veteriner hekim Bülent Turan ise besi ve süt üretimi için kullanılan yemin kalitesinin arttırılması yönelik bilgiler verdi.

/resimler/2016-12/14/2254331236089.jpg

Kaliteli ve hijyenik süt

Kimyager Erkan Kaça sütün bakteriyel yükünün fazla olmasının kaliteyi doğrudan etkilediğini belirtirken birim hayvandan en iyi verimi alabilmek için hijyenin önemine vurgu yaptı. Kerkan Kaça "Verdex Hijyen ürünleri ile Süt ürünleri üretiminde kullanılacak çiğ sütün sağlıklı ve temiz bir şekilde elde edilmesi, depolanması, taşınması, çiğ sütün elde edildiği hayvanların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda barındırılması, çalışan personelin gerekli hijyenik koşullarının sağlanması konusunda çok yardımcı olmaktadır. Yapılan bu çalışmada ki amacımız öncelikle süt kalitesinin arttırılması, sağım sonrası mikrobiyal bulaşmanın engellenmesi, Mastisis başta olmak üzere salgın hayvan hastalıklarının önlemesi konusunda çok faydalıdır. Ayrıca verim artışına katkıda bulunurken bir yandan da bu sütü tüketecekler için sağlıklı bir süt ve hayvan sağlığı ortaya koymaktadır." dedi.

/resimler/2016-12/14/2254538637911.jpg

Yüksek verimli Besi

Konuşmada besi hayvancılığında kullanılacak yem´in kalitesinin artmasının zamandan tasarrufun yanı sıra kısa zamanda üreticiye geri dönüş yapacak bir sistemin hedeflendiğini aktardı. Toplantıya konuşan Veteriner Hekim Bülent Turan " Wisan -44 ürünü ile Besilik hayvanlar için kullanılacak yemin %55 bypass protein, hastalıklar ile savaşta etkin, çift kaslı beside verim avantajı, iştahsızlık sorununa çözüm olduğunun altını çizdi. Ayrıca Panto Power mix yem katkısı ile Farklı enerji kaynakları, korumalı yağ, nişaşta, desktroz, pektinler, selüloz gibi karaciğer hastalıklarının önlenmesine yardımcı olmaktadır. İşkembe ve karaciğer için sürekli bir güç kaynağı olurken besilerde hızlı kilo artışı ve yüksek iştahı da beraberinde getirmektedir."dedi. Mineral mix´lerin günümüz hayvancılığının olmassa olmazı olduğunu belirten Bülent Turan " Panto MineralR64 ile mayalanmış bir şekilde metabolizmayı hızlandırırı. Hayvanda kızgınlığı, doğurganlığı bariz bir biçimde arttırmaktadır. İçerisindeki kaliteli protein ve iz elementler bağışıklık sistemini uyararak Mastisis, ishal, laminitis, ve diğer metabolik sorunlarla ciddi biçimde mücadele etmektedir."diye konuştu.

/resimler/2016-12/14/2255168971131.jpg

Üreticiler Memnun Kaldı

Şamlı ve çevre köylerden süt üreticileri, büyükbaş ve küçükbaş besicileri ile büyükbaş ve küçükbaş süt üreticileri bilgilendirme toplantısında buluştu. TKK Balıkesir Bölge müdürlüğü koordinatörlüğünde bölge müdür yardımcısı Necati Baydeniz, bölge müdür yetkilileri Mustafa Gül, Cenk Damla, Nadir Koyun ve Şamlı TKK Müdürü Cemalettin Uygun hazır bulundu. Yapılan bilgilendirme toplantısında Beko Panto Türkiye distribütörü Halis Aşır, Veteriner Hekim Bülent Turan, Verdex firması sahibi kimyager Erkan Kaça ve Türkiye distribütörü Mustafa Baş üreticilerin sorularını yanıtlamayı ihmal etmedi. Balya Ziraat Odası başkanı Mustafa Fındık, Şamlı Kalkınma koop Başkanı Recep Denizhan, Şamlı Kurtdere Koop başkanı ve muhtarı Fikret Balgün, Hisaralan köyü muhtarı, Halkapınar köy muhtarı, Ortaca köy muhtarı, Hacı Hüseyin köy muhtarı ve Ilıca köy muhtarı yapılan Kaliteli Süt üretimi ile Besi yeminde hijyen konulu toplantıya katıldılar. Bilgilendirme toplantısı sonrasında üreticilere broşürler dağıtıldı.

Yem katkı maddesi ve hijyen maddelerini bölge distribütörü Balıkesir´de ikamet eden Karesi Hayvancılık limitet şirketi sahibi Sedat Ağan´dan ve tarım Kredi Koopretifleri birliğinden üreticilerden temin edebilecekler.

/resimler/2016-12/14/2255516961096.jpg

 

/resimler/2016-12/14/2256120962822.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —