Her şey küçük kalplerin, Büyük AŞKları ömür boyu sürsün diye

Her şey küçük kalplerin, Büyük AŞKları ömür boyu sürsün diye

2004-2009 dönemi yapımı AŞK köprüsü hala küçük kalplerin büyük AŞK'larına plato olmayı sürdürüyor.

2004-2009 dönemi yapımı AŞK köprüsü hala küçük kalplerin büyük AŞK'larına plato olmayı sürdürüyor. 

Gelişmiş teknolojiyi daha rantabl kullanabilen ülkelerin insanları sadece Türkiye'de kıtaları bir birine bağlayan seri asma köprü projelerini hayata geçirirken, Bandırma 2004-2009 döneminde bu gelişmişliğin ötesinde kalmayarak ürettiği Demir köprü projesini “AŞK KÖPRÜSÜ” tanımlaması ile gündeme taşımıştı.

Günler günleri, yıllar, yılları kovaladı, 2014 yılında Büyükşehir uygulamasının hayata geçmesi ile AŞK köprüsü Balıkesir Büyükşehir'in malı oldu.

Bandırma'nın göbeğine “BALIKESİR” yazdırmayı başarı olarak gören dönemin Büyükşehir başkanı Balık hali önüne astırdığı BALIKESİR totemini sökmek zorunda kalmasının ardından, özür maiyetinde AŞK köprüsünü bakım-onarıma aldı.

Bir rivayete göre bir birine bağlanıp anahtarı denize atılmış 60 kg anahtar (sarı) hurdaya satılarak parası ile alınan bordo-beyaz boya köprünün boyanması için kullanıldı.

AŞK köprüsünün altından çok sular geçti. Bir daya ayrılmamak üzere söz verilip anahtarları denize atılan Kilitlerin hurdaya satılması bu AŞK ların devamı noktasında ne oldu bilinmez…

Vebali kilitleri sökenlerin olsun…  

Köprü orada, anahtarlar nalburda… Zaman su gibi akıp gidiyor… Dileğimiz tüm AŞK'ların anahtara, köprüye ihtiyaç duymadan sağlıklı gelecek planlaması ile bir ömür boyu sürmesi içindir.  Mustafa YAMANER



  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false