``Hoş geldin yeni sahip`

``Hoş geldin yeni sahip`

     

 

İDO Dinamik fiyat uygulamasına geçti, ancak 3 ay öncesine Dinamik bilet yok?Zamlı çok..

 

Kısa bir süre önce İstanbul Deniz Otobüsleri İDO yu 861 milyon dolara satın alan Tepe-Akfen grubu yeni fiyat uygulaması ile eski sahibini arattı.

5 girişim grubundan toplam 9 firmanın katıldığı, İDO nun ihalesini 861 milyon kazanan

Tepe-Akfen-Sourter-Sera Ortak Girişimi Grubu yaz sezonu seferlerindeki doluluk oranını zinde tutmak amacı ile başlattığı Dinamik Fiyat uygulamasını vatandaş beğenmedi.

İnşaat, havaalanı, gayrimenkul, enerji gibi sektörlerde de faaliyet gösteren iş adamı Hamdi Akın`ın kurduğu Akfen Holding kurumsal yapısını Deniz yolları ile şekillendirdikten sonra işletme şartlarını Hava yolu uygulaması ile örtüştürdü.

Yeni yaz seferlerini tarifesini Dinamik fiyat uygulaması adı altında hayata geçiren İDO nun yeni sahibi bu uygulaması ile Bandırma İstanbul arasında Dolmuş seferi yapmayı hedefliyor.

Erken rezervler de belli sayıdaki bileri yolcu başına 5 tl otomobil başına 30 tl ye kadar düşürürken, Doluluk oranı yüksek seferlerde fiyatları tavana çekti.

İDO da çat kapı bilet fiyatları yeni Dinamik uygulama sonrası yolcu 45 tl otomobil 200 tl oldu.

İDO nun yeni Dinamik uygulaması sonrası ucuz bilet almak üzere gişe ve ATM lere giden vatandaşlar, Dinamik uygulama biletlerinin tükendiğini ancak erken Rezervlerde eski fiyattan bilet temin edileceğin belirtilmesi şaşkınlık yarattı.

Yeni uygulamanın ``Çat Kapı`` bilet almak isteyenler için acı reçete olduğu ortaya çıktı.

1987 yılında kurulan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş toplam 18 hatta 25 deniz otobüsü,10 hızlı feribot ve 17 arabalı feribot ile 36 noktaya hizmet veriyor.

İstanbul da deniz yolcu taşımacılığının % 40`ı gerçekleştiren İDO Şehir Hatları dışında düzenli Bandırma, Yalova ve Mudanya seferleri yanı sıra yaz sezonunda Çınarcık, Esenköy, Marmara, Avşa, Armutlu, Kumla ve Gemlik seferlerini yapıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli