İbadete açıldı.

İbadete açıldı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce genel tadilata alınan Haydarçavuş camii ilk teravih ile ibadete açıldı.

Yaklaşık 1,5 yıl önce genel tadilata alınan tarihi Haydarçavuş camii ilk teravih ile ibadete açıldı. Vakıflar Genel müdürlüğü tarafından genel onarıma alınıp, baştan aşağıya tamamen elden geçirilen Haydarçavuş camii 22 Mart çarşamba günü akşamı ilk terahvi namazı ile cemaate kapıları açıldı.

Bir rivayete göre Ramazan Bayramında tören ile açılacağı söylemi böylece ortadan kalkarken, caminin yeni restorasyonu ile değişime uğrayan bölümleri ciddi eleştiriler aldı.

Haydarçavuş camii bahçesine daha önce yapılan ve büyük eleştiri olan Tuvaletler yeni düzenlemede duvar selvi'si ile ihata altına alındı, Selvilerin gelişerek büyümesi sonrası Musalla taşında namaza duran cemaat tuvaleti göremeyecek

Caminin bahçesinde bulunan gölgelikler ise tamamen kaldırıldı. Musalla taşı önünde namaza duran vatandaşlar bundan böyle güneş ve yağmur etkisi altında namaz kılmak zorunda olacaklar.

Musalla taşına gelip namaza duran cemaatin kullandığı 3.ara kapı kapatılıp yerine çim ekildi.

Cami bahçesinde bulunan tarihi çınarlar ise özel havalandırma ile yeni toprak, çiçek ve bordüre kavuştu. 

Diyanet vakfı tarafından ihale ile kiraya verilen WC ler yeni düzenleme ile kamufle edilirken giriş yönüne yan tarafa alındı. Gereğinden fazla tabelalar kaldırıldı, sadece WC nin önünde olan tabelanın altına da ücret yazıldı.

Ticari kimliği olan işletmesi üyesi olduğu Bandırma Ticaret odasından yeni tarife istedi. Mehmet Kılkışlı dönemi Tuvalet işletmesine 5 tl fiyat vermişti ancak işletmeci bu fiyatı hayata geçiremedi dolayısı ile 3 tl lik eski fiyatı ile işine devam etti.

Şadırvan büyük onarımdan nasibini alsa da küçük aksaklar önemli gözden kaçmadı.

Bazı mermer kaplamaların kırık olması,  değişimde su tesisatında meydana gelen patlak şadırvanın girişinde her tarafın su olmasına neden oldu. Bu aksaklık abdest almak isteyen cemaatin moralini bozdu.

Caminin girişinde sağ tarafta bulunan ağaç ve girişi kapatan gölgeliklerde yok, Büyükşehir ve Bandırma belediyesi tarafından özellikle cuma namazlarında cemaati güneş ve yağmurdan koruyan gölgelikler yok.. Cami etrafında bulunan banklarda sayısal olarak yok denecek kadar azaltıldı. Cami girişi solda 2, karşıda 1 ve Musalla taşına giderken sağda 1 bank, bunda böyle abdest alıp namaz saatini beklemek için cami avlusunda oturmak isteyen vatandaşlara bu olanağı sağlamayacak