İlk Beden Bağışı Gerçekleşti

İlk Beden Bağışı Gerçekleşti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesine İlk Beden Bağışı Gerçekleşti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde yakın zamanda açılan ve akademik faaliyetlerini başarıyla sürdüren Tıp Fakültesi bir başarıya daha imza atarak ilk beden bağışını aldı. Beden bağışı Türkiye’de oldukça sınırlı sayıda gerçekleşmekte ve özellikle yeni açılan tıp fakültelerinde pek görülmemektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalına gerçekleşen beden bağışı ile tıp fakültesi ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin pratik eğitiminde büyük bir kazanım elde edilecektir. Kadavra, öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinde vazgeçilmez bir eğitim materyali olmasının yanı sıra günümüzde yeni ameliyat teknikleri geliştirerek komplikasyonları minimuma indirmek için planlanan kadavra çalışmaları da oldukça önem kazanmıştır. Bütün bunların dışında teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlemesi sonucunda cerrahi girişimlerde kullanılan endoskopik aletler rutine girmiştir. Bu nedenle tıp fakültesi öğrencilerinin eğitiminde ve bunun yanında toplumumuza gelişmiş toplumlarda sunulan tedavi yöntemlerinden yararlanma imkânı sağlamak için de kadavra temini büyük önem taşımaktadır.

Beden bağışının öneminin farkında olan ve bu hassasiyetle çalışmalarını devam ettiren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından, bilime katkı sunmak adına büyük bir fedakârlık yapan ve beden bağışında bulunan Zehra Fidancı’ya teşekkür belgesi takdim programı düzenlendi. Programa Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Genel Sekreter Cihangir Boz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aykut Başer ve Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bora Uzuner katıldı. Senato Salonu’nda gerçekleşen programda beden bağışçısı Zehra Fidancı’ya Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından teşekkür belgesi ve bağışçı kartı takdim edilirken Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nureddin Cengiz ile Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Bora Uzuner tarafından ise bağışçı sertifikası verildi.

Gençlik yıllarından beri insan anatomisine meraklı olduğunu, özellikle sinir sistemini çok ilginç bulduğunu ifade eden Zehra Fidancı, bu karmaşık sistemin tıp fakültesi öğrencileri tarafından detaylıca incelenmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi. Bu düşünceler içerisinde iken bir yazıda beden bağışı ile ilgili bilgilere rast geldiğini ve sonraki süreçte beden bağışçısı olma kararı aldığını dile getiren Fidancı, önce hekim bir yakınından ön bilgi aldığını, daha sonra bu düşüncesini Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gördüğü akademisyenlerle paylaştığını anlattı. 3-4 aylık bir zaman zarfında kararını netleştirip bağışçı olduğunu söyleyen Zehra Fidancı, bilimin ve tıbbın gelişmesi, hastalıkların teşhis ve tedavi edilebilmesi için bu davranışının herkese örnek olması gerektiğini vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Beden Bağışı Gerçekleşti
  • Cuma 21.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 7.6 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı