Tarih: 01.12.2013 13:24

İşte AKP`de konuşulan iki isim

Facebook Twitter Linked-in

AKP`de Başbakan Erdoğan`ın bir biri ardına açıkladığı Belediye Başkan adayları içinde bugüne dek Balıkesir`in geçmemesi yeni Büyükşehir, Balıkesir`de zaman kazanmak adına yapılan bir çalışma olarak nitelendiriliyor.

AKP çevresi Balıkesir`de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ahmet Edip Uğur`u kesin olarak görürken,  başta il teşkilatı olmak üzere,  Balıkesir`de seçimleri kazanılan Ticaret Odası ile Sanayi Odası kanalıyla il taşrasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek belirgin isimler üzerinde sörf yapılıyor.

AKP`de 1. Büyükşehir 20 ilçe Belediye Başkanlığı için öne sürülen isimler büyük oranda şekillenirken, Körfez`de Edremit, Marmara`da Bandırma`da sis perdesi aralanmadı.

Bandırma`da 5 ismin aday adaylığı başvurusunda bulunarak, günler önce başlayan aktif çalışma programı son günlerde ortaya çıkan iki isimle seyir değiştirdi.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre yaklaşık 1 yıldır ismini kamu oyu önünde deşifre ederek sempati toplamaya çalışan Eti maden işletme müdürü Recep Şekerci, Milletvekili M.Cemal Öztaylan`ın isteği üzerine istifasını Eti Holding genel müdürlüğüne sundu.

Şekerci`nin istifası, AKP tarafından adayların ismi açıklanana dek sumen altında bekletiliyor. Eğer aday olarak Şekerci`nin ismi açıklanmazsa istifa geçersiz kalarak göreve devam edecek, Şayet Şekerci`nin aday gösterilmesi durumunda istifası kabul edilerek 1 Kasım itibarı ile yürürlüğe konacak.

Bandırma`da adı öne çıkan diğer isimde Ticaret Odası ve Bandırmaspor Başkanı Mehmet Kılkışlı,  Demokratik kitle örgütleri yönetim ve çevre avantajı ile Bandırma`daki imaj ve vizyonunun seçimleri kazanmaya daha müsait olduğu düşünülerek A.Edip Uğur çevresinin yakın markaja aldığı isim.

Bu noktadaki görüş ve düşüncelerine zemin arayan A.Edip Uğur önceki hafta Bandırma`da ilçe başkanlığı ve Belediye Başkanlığı yapan isimlerle bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundu.

A.Edip Uğur`un Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin açıklanması ardından İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklama noktasında yol haritası olarak gözlenen istişare görüşmeleri Bandırma adayının da kim olacağı düğümünü çözmüş olacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —