İstifa süreci bitti

İstifa süreci bitti

CHP`de mahalli seçimlerde aday olmak isteyen, Teşkilat üyeleri için istifa süreci sona erdi.

Sadece 3 ilçe başkanı istifa etti.

CHP`de içtüzük hükümleri gereği 2014 Mart ayında yapılacak mahalli seçimler öncesinde, aday adayı olmak isteyen il ve ilçe örgütünün seçilmiş yöneticilerini kapsayan istifa süreci dün akşam saat 17.00 itibarı ile son buldu.

Bu süre içinde adaylık  ücretini yatırıp, istifasını veren yöneticiler belli oldu.

CHP`de bu hüküm halen görevde bulunan Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve İl genel meclisi üyeleri ile Milletvekillerini kapsamıyor.

İstifasını veren ilçe ve il örgütü üyeleri 2014 Mart ayında yapılacak mahalli seçimlerde İlçe,Büyükşehir Belediye Başkanlıkları yanı sıra, İlçe ve Büyükşehir Meclis üyeliklerine aday olabilecekler.

Prosedür gereği istifasını açıklayan ilçe örgütü Başkanları içinde sadece 3 Başkan istifasını vererek aday adayı oldu. Bunlar Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı ve Marmara İlçe Başkanı Semra Kıran.

Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok; Bandırma`da yerel yönetim anlamında değişim beklentisini gözlemlediği için aday adayı olmayı düşündüğünü, Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı ise kendisinden başka Aday çıkması halinde önseçim şartı talebinde bulunması, Marmara İlçe Başkanı Semra Kıran`ın ise 2 dönemdir Başkanlığını üstlendiği Marmara`da kentten köye uzanan arterde insana ve yaşama olan yakın ilgisi ile sosyal çalışma programı ile ada`nın topyekün beklentilerine çözüm üretecek birikim ve programa sahip olduğunu belirttiği öğrenildi.

İşte CHP`nin 15 Temmuz süreli zorunlu istifa sürecinde istifasını sunan yöneticilerin tam listesi.




  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli