Tarihi dönemlere bakıldığı zaman, kadınlarımız gerçek bir birey olmanın, sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal anlamda eşitliğe kavuşmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermişlerdir.
Bu nedenle;8 Mart Dünya Kadınlar Günü;kadınlarımızın başarı elde ettikleri mücadeleyi simgelemekte, sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal bilincinin geliştirmesi ve başarıları için kutlanmaktadır. Atatürk´ün ??
Dünyada hiçbir milletin kadını, ?Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım?, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim´ diyemez. ? Belki erkeklerimiz memleketi istilâ edenlere karşı süngüleriyle, düşmanın süngülerine göğüslerini germekle düşman karşısında hazır bulundular. Fakat erkeklerimizin teşkil ettiği ordunun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir? Çift süren, tarlayı eken, ormandan odunu, keresteyi getiren, mahsulleri pazara götürerek paraya çeviren, aile ocaklarının dumanını tüttüren, bütün bunlarla beraber, sırtıyla, kağnısıyla, kucağındaki yavrusuyla yağmur demeyip, kış demeyip, sıcak demeyip cephenin harp malzemesini taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilâhî Anadolu kadınları olmuştur. Bundan ötürü, hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükran ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim.? diyerek, 1930 yılından itibaren çıkarttığı bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma, ihtiyar meclislerine seçilme ve nihayetinde 5 Aralık 1934´de milletvekili seçme ve seçilme haklarını sağlamış ve Parlamento´ya 1934´te 18 kadın milletvekili girmiştir. Türkiye bu hakkı kadınlarımıza tanıyan ilk Avrupa ülkesi olmuştur. Birçok batılı ülkeden önce Mustafa Kemal Atatürk´ün kadınlarımıza vermiş olduğu seçme ve seçilme hakları ile birlikte siyasette "eşitlik" ilkesiyle tanışan ve nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın, sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal hayatta aktif rol almadıkları sürece toplumsal refaha ulaşılabilmesi ve sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanması mümkün değildir. Kadın, toplumun ve ailenin temel taşıdır. Sadece varlığı bile bulunduğu yere değer katar ve etrafını yüceltir. İYİ Parti olarak; ülkemizde kadınlarımıza yönelik ayrımcılık içeren her türlü uygulamanın ortadan kaldırılması, fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler dâhil olmak üzere tüm önlemlerin alınması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal hayatta konumlarının iyileştirilmesi temel hedefimizdir. Atatürk´ün dediği gibi; kadınımızın yerlerde sürünmesini değil, başımızın üstünde taşınması sürecini başlatan ve bu kapsamda, ?kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik? ilkesi ile yola çıkan İYİ Parti; bir kadın hareketidir. Bu bilinçle, kadın kolları kurmayan ve yüzde 25 kadın kotası bulunan Türkiye´deki tek parti olarak, kadınlarımız iktidara gelecek ve Türkiye´nin kaderini kadınlarımız değiştirecektir, diyoruz ve tüm Bandırma´lı kadınlarımızı İYİ parti çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.
Bu vesileyle; İYİ Parti olarak; doğumdan ölüme hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel günü yürekten kutlarız."