İyi Parti Balıkesir İl Başkanlığından Tarihe not !..

İyi Parti Balıkesir İl Başkanlığından Tarihe not !..

İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük yaptığı yazılı açıklama ile TBMM Başkanı’nın “3. Madde değiştirilmelidir” çıkışına vurgu yaptı. "Bu tam bir aymazlık, dahası ahmaklıktır!.."

Son günlerde Anayasa değişikliği söylemlerinin bilinçli ve sistematik olarak karşımıza çıkartıldığına ve kimlerin buna ses çıkarmadığına hep birlikte şahitlik ediyoruz.

Önce, 
Hüda-par genel başkanının “4. Madde değiştirilmelidir” demeci, 
ardından 
TBMM Başkanı’nın “3. Madde değiştirilmelidir” 
söylemleri,

Bilindiği üzere,

4. Madde;

“Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.”

3. Madde;

“Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı "İstiklal Marşı" dır.
Başkenti Ankara'dır.”

İbareleri yer almaktadır.

Yukarıdaki maddeleri okuduğumuzda, kimler neden rahatsız olur? hangi değişiklik ile nasıl bir değişim ister ? anlayamamaktayız.

Bugünün iktidar sahibi siyasi aktörlerince bütün mesele, 360 vekil sayısına ulaşabilmek yada olası bir referandumda %50’yi geçebilmek midir? Bu yolda her şey mubah mıdır?

Kimisi iktidarının devam etmesini, yeniden aday olabilmeyi isterken, kimisi Ulus devlet yapısının değiştirilmesini, Cumhuriyetimizin ve Türk Milleti kavramının yıpratılmasını istiyor olabilir.

Ancak, bu düzenin karşısındaymış gibi duranların sessizliği ise değirmene nasıl su taşıdıklarını da açıkça göstermektedir. Deve kuşu gibi kafanızı kuma gömerek görünmediğinizi zannediyor olmanızı da hayretle izliyoruz.

Teklif dahi edilemeyecek bir konuda koskoca TBMM başkanının bu maddede anlam bozukluğu vardır, mantık olarak değişmelidir gibi bir tutumla değiştirmeliyiz demesi ise tam anlamıyla garabettir.

Memleketin her bir kutsalında bozulmadık yer bırakmayanlar, sözde kelime değişikleri ile milletin içinde bulunduğu durumu düzeltebileceklerini zannediyorlar.

Onlara tavsiyemiz ise bu beyhude sevdadan vazgeçip, milletle hemhal olmalarıdır, işçi, emekli, asker, polis, öğretmen, çiftçi, mühendis, doktor ve dahaları artan ekonomik yük altında ezilirken, her gün bir bebeğin, kızımızın, kadınlarımızın katledildiğine, tecavüze uğradığına şahitlik ederken, cinnet hali ile vücut bulmuş, sosyal çürüme, adaletsizlik, eşitsizlik ve dahası ülkemizdeki bir çok sorunlara çözüm aramalarıdır!

İktidara payanda olanlar, bir gün siz de bu garabetten payınızı aldığınızda sığınacağınız bir Anayasa olsun istiyor iseniz ses verin de samimiyetinizi anlayalım.

Değişen düzende nasıl olsa en güçlü biziz, tüm imkanlara artık biz sahip olacağız diyerek değişen Anayasa ile daha güçlü olacağınızı zannediyor iseniz bu tam bir Aymazlık dahası Ahmaklıktır!

“Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.”
NOKTA
IYI Parti Balıkesir İl Başkanlığı



  • Cuma 19.6 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.8 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Pazar 20.1 ° / 8.2 ° Güneşli