Kahveci ``Bunun adı reform olamaz``

Kahveci ``Bunun adı reform olamaz``

HUKUKÇU- SİYASETÇİ AYŞEGÜL DALKIR KAHVECİ ;YARGI REFORMUNU ŞİDDETLE ELEŞTİRDİ.






DP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara Barosu avukatlarından Av. Ayşegül Dalkır Kahveci Karadeniz TV`de yayınlanan , Yaprak Hırka'nın hazırlayıp , sunduğu  "GÜNDEM ÖZEL " TV Programında yargıyı hızlandırmak için açıklanan kanun tasarılarını şiddetle eleştirdi.

Kahveci " BUNUN ADI REFORM OLAMAZ. REFORM ADI ALTINDA HUKUK  DİZAYN EDİLİYOR "
Av.Ayşegül Dalkır Kahveci " Milletin vekaletini almış kişiler hukuk düzenlemesi yaparken kimsenin alacağını silmek gibi bir hakkı kendilerinde göremezler. Borçlu lehine menkul mal haczi kaldırılırken yerine alacaklı lehine alternatif yaptırımlar getirilmesi gerekir.  Kaldı ki görev alanlarına girmediği halde " Cumhurbaşkanlığı Görev Süresi " konusunda yetki aşımı yaparak görev süresi belirlemek gibi bir hukuk faciası yaratmışlardır.Anayasada açıkça 5 yıl olduğu belirlenen süre konusunda  kanun çıkartılamaz.
Bu tür düzenlemeler hukukçulara, öğretim üyelerine, Barolar Birliğine, Türkiye`nin en iyi hukukçularının yer aldığı barolara neden sorulmadı, acaba icra memurlarına ya da adliyede çalışan katiplere sorularak mı hazırlandı bu yargı reformu taslağı? Bu şekilde yargı hızlanabilir mi? Yargıyı hızlandırmak adına daha evvel HSYK`nın yapısı değiştirildi. Yargı yine hızlanmadı. Peki bu tablo içerisinde hukukçuları nereye koyacağız? Hukuku bilmeyen kişi ve kurumlar bu şekilde hazırlamış oldukları tasarı ile hukuku katlettiler.
Arabuluculuk müessesesi hukuk sistemimizde yer alan alternatif  uyuşmazlık çözüm yollarından biridir. Ancak hukukçular tarafından yerine getirilmesi gerekir.  Hukuk eğitiminden yoksun insanlar hangi çerçevede hukuki karar verebilecekler? Siyasi iktidar Türkiye`de İKİ AYRI HUKUK SİSTEMİ oluşturmaya çalışıyor.İsteyen istediği hukuku tercih etsin der gibi. Üniversite sınavında düşük puanlı dört yıllık bölümleri bitirenlere verilecek yüz saatlik hukuk eğitimi ile arabuluculuk yapılabileceği ifade ediliyor.O halde Üniversite sınavlarına ayrılan zaman ve hukukçu olabilmek için  hukuk fakültesini bitirmek için harcanan zamanın hepsini yüz saate sıkıştırmak kabul edilebilir değil.
O halde binlerce insan Hukuk fakültesini neden okudu ?
KADIN - ERKEK eşitliğinin uygulandığı tek meslek alanı avukatlık mesleğidir. Kanımızca mevcut iktidar Arabuluculuk müessesesi ile yandaşına iş imkanı yaratmaya çalışıyor.
Ve kadın erkek eşitliğinin en iyi uygulama alanı bulduğu Avukatlık mesleğini kadınlar adına bitirmeyi hedefliyor.
Sayın Meclis Başkanı  nasıl bir Anayasa istiyorsunuz diye vatandaşa dahi sorduklarını ifade ediyor. Vatandaş Anayasa değişikliği  nasıl olur , bu meclis yeni Anayasa yapmaya yetkilimidir bunu nasıl bilebilir? Her hukukçu dahi ANAYASA HUKUKÇUSU  olmadığına göre ve bunları bilemeyeceğine göre bu hususların  konunun uzmanları ANAYASA HUKUKÇULARI PROFESÖRLERİ ile görüşülüp tartışılması gerekir.
Nasıl ki bir avukat  veya hakim  hasta ameliyat  edemezse  bakkal Mehmet Efendiye'de Anayasa  ‘yı nasıl yapalım diye soramazsınız. Sorarsanız vatandaş ANAYASA BANA İŞ BULACAK,MI KARNIMI DOYURACAKMI diyesorar.
Dolayısıyla YARGI REFORMU hazırlanırken de hukukçulara özellikle Barolara neden  sorulmuyor.
Böyle bir reformla adalet duygusu oluşmaz ; hukuk sadece rafa kaldırılan hukuk haline gelir. Avukatlık mesleğinin itibarı bu tür reform adı verilen ucube yasa çalışmaları ile zedelenmemeli.
Mevcut  süren dava süreçleri üzerinden " Örgüt üyesi olmadığı halde örgüt adına suç işleyenlere ceza indirimi öngörülüyor. Örgütlerin sicil kaydı olamaz. Veya örgüt kimlik belgesi olabilir mi ?   KANLI terör örgütlerinin  üyelerine bir tür örtülü af yolu ile  tahliye edilmesi amaçlanıyor.
Kahveci ; 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in sözü olan " ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR" diyerek , Hukuku reform adı altında rafa kaldırmaya çalışan Milletvekillerine de uyarıda bulundu.”