Kaliteli yumurtanın adresi

Kaliteli yumurtanın adresi

Güngörler Şirketi yumurta üretiminde bölgenin parlayan yıldızı

Bandırma Güngörler Yem Sanayi ve Zirai Üretim Limited Şirketi, Bandırma ve bölgesinin parlayan yıldızı olarak dikkati çekiyor. Şirket, Bandırma’ya bağlı Beyköy’deki çiftliğinde, özellikle kaliteli yumurta üretimiyle göze çarpıyor. 

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güngör, işletme olarak 1981 yılında dedesi Recep Güngör, babası İsmail Güngör ve amcası Hasan Basri Güngör tarafından hizmete başladıklarını, 1996 yılında ise limited şirket durumuna geldiklerini belirtti. 

1978 yılında Bandırma’da doğan, 2006-2007 döneminden beri şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Recep Güngör, 1994 yılından bu yana da kendi şirketleri için yem üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

YUMURTADA TÜRKİYE MARKASI 

Şirketlerinin yumurta üretimi hakkında da bilgi veren Güngör, şunları söyledi:

“Kurulu yumurta üretim kapasitesi 220 bin tavuktur. Şu anda 210 bin tavuğumuz var. Yarka üretim tesisimiz ise 85 bin tavuğu kapsıyor. Günlük ortalama 180 bin adet, yıllık ise ortalama 65 milyon 700 bin adet üretime sahibiz. Yabancı ülkelere ihracatımız yok. Üretim pazarımızın ağırlığını İstanbul oluşturuyor. Ayrıca Keşan ve Bandırma yöresine de tedarikçilik yapıyoruz. Şirketimiz bünyesinde 15 çalışanımız var.”

YUMURTA SEKTÖRÜ NE DURUMDA

Geçtiğimiz Ramazan ayından 15 Ağustos 2024’e kadar yumurta sektörünün, fiyat anlamında kötü durumda olduğunu vurgulayan Güngör, “15 Ağustos’tan sonra yumurta fiyatları biraz toparlanmaya başladı” dedi.

Türkiye’deki yumurta tüketiminin diğer ülkelere göre düşük olduğunu belirten Recep Güngör, “Türkiye’de kişi başına yıllık yumurta tüketimi 200-210 iken bu tüketim Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık 280-300, ABD’de 300-320, Japonya’da ise 330-350 arasında bulunuyor. Yumurta konusunda vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmeleri gerekir. Çünkü insanlarımız bu konuda yeterli bilince sahip değil. Bazı kişiler vatandaşları organik yumurta ürettiklerini öne sürerek yanıltıyor ve yüksek fiyatlar istiyorlar. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki, tüm yumurtaların içindeki vitaminler ve mineraller aynıdır. Çünkü tavuk mucizevi bir hayvandır. Yemini yer, yumurtasını sunar. Bu yumurta orijinaldir. Allah’ın bir lütfudur. İçinde ekleme veya çıkarma yapılamaz. Yumurtanın 1-2-3-4’ü gibi sınırlama olamaz. Ancak vatandaşlarımıza önerimiz şudur: Yumurtanızı mutlaka güvenilir yerden alın ve aldanmayın.”

TARIMSAL ÜRETİM

Yumurtanın yanı sıra yaklaşık 1850 dönümlük alanlarında kuru tarımsal üretim de gerçekleştirdiklerine işaret eden Recep Güngör, şu bilgiyi verdi:

“Bu tarımsal alanımızda buğday, ayçiçeği, kanola ve nohut üretiyoruz. Buğdayda, 2023-2024 ekim döneminde buğday verimi yüksek olmasına karşın ürüne verilen fiyat yetersizdi. Bu nedenle üretici için buğdayda hüsran yılı yaşandı diyebilirim. Tarımda üretim maliyetlerinin sürekli artması üreticinin belini büküyor. Yine sektörde yetişmiş, kaliteli eleman sıkıntısı çekiliyor. Çiftçinin alın teriyle üretiminin karşılığını alabilmesi için ürününün fiyatını kendisinin belirlemesi gerekir.”

BORSA YÖNETİMİ UYUM İÇİNDE

Aynı zamanda Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı da olan Güngör, şunları aktardı:

“İlk kez rahmetli Halit Sezgin’in yönetim kurulu başkanlığı döneminde Borsanın meclis üyesi oldum. Sonra bir dönem ara verdim. Daha sonra yeniden meclise girdim. Şimdi de meclis başkanlığı dönemimde ikinci yılımı yaşıyorum. Halit Sezgin, çok değerli başkandı. Onu hiç unutmadık. Şu andaki başkanımız Can Ata Tan da çok bilgili ve değerli bir başkanımız. Onun başkanlığında çok önemli hizmetler ve yatırımlar yapıyoruz. Kurduğumuz lisanlı depolarımızın şu andaki doluluk oranı yüzde 80’lere ulaştı. Depolarımızın üzerine 3 ay önce kurduğumuz güneş enerji sistemimiz var. Yine Borsamızın önünde bize ait olan bir alanda yapmayı planladığımız ciddi yatırımlar var. Kısacası, Halit Sezgin başkanımızdan aldığımız değerleri ve emanetleri koruyup, daha da ileriye götürmek için çaba harcıyoruz. Borsamızın kurulu bir sistemi var. Bu sistem aksamadan yürüyor.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kaliteli yumurtanın adresi
  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı