Kapıdağ çalıştayı yapıldı

Kapıdağ çalıştayı yapıldı

“Kapıdağ Yarımadası Tematik Planlama, Bağlamsal Tasarım ve Vizyon Oluşturma Çalıştayı” Erdek Parmos Otel’de yapıldı.

“Kapıdağ Yarımadası Tematik Planlama, Bağlamsal Tasarım ve Vizyon Oluşturma Çalıştayı” Erdek Parmos Otel’de yapıldı.

Çalıştaya Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Erdek Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Uz, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Âdem Yılmaz, Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş ve Erdek turizmi ile ilgili tüm paydaşlar katıldı.

 

Çalıştayda açış konuşmalarının ilkini GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman yaptı. Çalıştayın amacının, Kapıdağ Yarımadası’nın turizm sektörüne hizmet edecek yol haritasının oluşturulması olduğuna işaret ederek, “Belirlenecek bu program eksiksiz uygulanmalı, yatırıma dönmeli ve bu planı herkes sahiplenmelidir” dedi.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek turizm mastır planının hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Böylece Erdek turizmi için bir yol belirlenecek. Bu turizm mastır planı, Erdek’in geleceğidir. Erdek’te halen 60 yıldır yenilenmeyen turistik oteller var. Kapıdağ’ın de içinde bulunduğu bu plan uygulandığı takdirde Erdek turizminin kalitesi artacaktır” diye konuştu.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy da konuşmasında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, Erdek’e verdiği büyük desteğe teşekkür ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Güney Marmara Kalkınma Ajansımız, Erdek için önemli çalışmalar yapıyor. Erdek turizmine nasıl ivme kazandırabiliriz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bunun için bir yol haritası belirlemek zorundayız. Erdek turizmi için yalnız kamu yatırımları değil, özel teşebbüs yatırımlarının da kanalize edilmesi gerekir. Bandırma ve Erdek, birbirinden ayrılmaz iki bütün. Bunun için burada her iki ilçenin de Ticaret Odası başkanları ve paydaşları var. Erdek, eşsiz bir coğrafya. Bu coğrafyanın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için çok iyi bir plan ve program uygulamalıyız.”

Ardından, Kapıdağ’ın 4 mevsimde Erdek turizmine katkısının sağlanması için yapılması gereken çalışmaların tartışıldığı teknik çalıştay toplantısı başladı. ÖNDER BALIKÇI



Eyüp UĞURLU
4.10.2024 08:23:36
Bu çalıştaya neden bu bölgeyi ve zenginliklerini bilen halkımızdan kimse yok. Biraz bakın Avrupa'ya, biraz bakın Amerika'ya bölgeyi çok iyi tanıyan halktan insanları baş tacı etmişler. Bence sizin çalıştay çok eksik sizinki görüntüye benziyor.

Ahmet kayalar
5.10.2024 22:20:22
Evet tam bu çalıştay saatlerinde bagfaştan çıkan duman düzler üzerinden kamplara kadar giderken gelen misafir bu manzara karşısında galiba kapıdağa gelmek için iki kere düşünecektir

Anahtar Kelimeler: Kapıdağ çalıştayı yapıldı
  • Pazar 31.3 ° / 18.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 29 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 28.8 ° / 15 ° Güneşli