Kapıdağ’da toplandılar

Kapıdağ’da toplandılar

RES’ler için Kapıdağ yanlış seçim

Kapıdağ’da, Kapıdağ Dayanışma Platformu tarafından organize edilen etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte, Kapıdağ’da orman katliamı yapılarak kurulan ve kurulmakta olan Rüzgâr Enerji Santralleri’ne(RES) tepki gösterildi.

Etkinlikte Kapıdağ  Dayanışma Platformu bileşenleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği, CHP İlçe Başkanı Hale Tuna, İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir ve DEVA Partisi İlçe Başkanı Murat Sever’in yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Eylem sırasında ilk konuşmayı Kapıdağ Dayanışma Platformu Sözcüsü İsa Cem Sezer yaptı. Enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını, ancak Kapıdağ’ın bu iş için seçilmesini doğru bulmadıklarını belirten Sezer, şunları söyledi:

“Kapıdağ’a yapılan bu RES’ler için çok sayıda ağacın kesilmesi ekolojik dengesini ortadan kaldırır.  Çok az yerde bulunan Kapıdağ’daki ekolojik sistem talan ediliyor. Bu arada Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporu zorunluluğu olmaması için 4, 5 RES için ayrı ayrı izin alıyorlar. Bu bölgenin Giresun’a dönmesinden endişe ediyoruz. Bu işin ucunun bucağının nereye gideceğini bilmiyoruz.”

İYİ Parti İlçe Başkanı Arif Demir, CHP İlçe Başkanı Hale Tuna ve DEVA Partisi İlçe Başkanı Murat Sever de yaptıkları konuşmalarda, rüzgar enerji yatırımlarına karşı olmadıklarına, ancak bu yatırımların yer seçiminin iyi yapılması gerektiğine, bu yatırım için Kapıdağ’ın uygun bulunmadığına dikkati çektiler.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Kapıdağ’ toplandılar
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı