Karatecilere Ulaşım Skandalı!

Karatecilere Ulaşım Skandalı!

Balkan Şampiyonluğu başta olmak üzere karate turnuvalarında Manyas’ı temsil eden ve sayısız rekorlara imza atan, kupa ve madalyaları ilçemize getiren karateciler bu kez Kütahya’da yapılan karate turnuvasına katılamadı.

Balkan Şampiyonluğu başta olmak üzere karate turnuvalarında Manyas’ı en iyi şekilde temsil eden ve sayısız rekorlara imza atan, kupa ve madalyaları ilçemize getiren karateciler bu kez Kütahya’da yapılan karate turnuvasına katılamadı. Ulaşım için Büyükşehir Belediyesi şoförlerinin akıl almaz istekleri nedeniyle Kütahya'ya gidemeyen karateciler isyan etti. 
Üç hafta süreyle Kütahya’da ki karate turnuvasına katılmak için kamp kuran Manyas Belediyespor Karate takımı 1 Temmuz’da Kütahya’ya gitmek için daha önceki turnuvalarda olduğu gibi Manyas Belediyesine dilekçe verdiler. Manyas Belediyesi yetkilileri dilekçeye “Büyükşehir vermez ise biz temin edeceğiz" cevabını verdi. 

Ancak hareket gününden bir gün önce 4 Temmuz Perşembe  günü  Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği otobüsü kullanan şöför karate takımının antrenörü Cenk Dere’ye ulaşarak isteklerini sundu. Önce yemek masrafının karşılanmasını ve tek kişilik odada kalacağını söyledi. Zaten zor şartlarda ayakta durmaya çalışan karate takımı antrenörü Dere, şoföre “Biz de KYK yurdunda kalıyoruz, biz hocalar ile beraber üç kişi bir odada konaklayabiliriz “dedi.

 Şoför bunu kabul etmeyerek kendisinin prensipleri olduğunu ve gidemeyeceğini belirtti. Bu defa Manyas Belediyesi tarafından da araç temin edilemeyince turnuvaya katılacak olan  ve hazırlanan 19  sporcudan sadece 4 sporcu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kudret Eğen kendi aracıyla götürdü. Diğer 15 genç sporcu ise çaresizce arkalarından baka kaldı. Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförünün bu tür isteklerinden Ulaşım Daire Başkanlığı'nın  haberinin olup olmadığı bilinmezken antrenör Cenk Dere ise “Balıkesir’in iki küçük ilçesi Manyas ve Gönen’de sürdürdüğümüz çalışmalarımızla katıldığımız turnuvalarda en iyi şekilde Balıkesir’i ve Türkiye Milli Takımını temsil eden sporcularımızın turnuvaya ulaşım sorumlularının son gün tuhaf istekleri ve beklentileri yüzünden turnuvaya gidememiş olmak bizi derinden üzmüştür. Kendi aracıyla 4 sporcumuzu Kütahya’daki turnuvaya götüren Manyas Gençlik ve Spor Müdürümüz Kudret Egen’e desteğinden dolayı çok teşekkür ederiz." dedi.



Cem Odabaşıoğlu
11.07.2024 16:10:59
Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama bekleme hakkımız doğdu. Yönetim ve karar verme süreci sürücülerin elinde mi, yöneticilerde mi?

Anahtar Kelimeler: Karatecilere Ulaşım Skandalı!
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli