KATI ATIK BİRLİKLERİ BANDIRMA DA TOPLANDI

KATI ATIK BİRLİKLERİ BANDIRMA DA TOPLANDI

Entegre Katı Atık Yönetimi Projelerinin hazırlanması için Teknik Yardım Projesi (Lot-1) birinci iki aylık toplantısı Bandırma Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti.







Avrupa
Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA), Çevre Operasyonel programı kapsamında proje hazırlık aşamaları sürdürülmekte olan Güney Marmara Entegre katı Atık Yönetimi Projelerinin hazırlanması için teknik yardım Projesi Lot-1) kapsamında  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın  katı Atık Birliği yetkilileri, ve ilgili firma olan PM Group uzmanlarının katılımıyla Bandırma Belediye Meclis Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ocaklar Belediye başkanı Hüseyin Durak, katıldı.


Sedat Pekel'in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırım Fonları Daire Başkanı Nuri Ercan Tortop projenin amacıyla ilgili bilgi aktardı.

Daha sonra PM Group Takım Lideri Mirjona Stankovic yürütülmekte olan çalışmalarla ilgili geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu.



Kentimizin ve bölgemizin atık sorununa kalıcı çözüm üretecek olan Katı Atık Tesisi Projesi'nin Entegre Katı Atık Yönetimi projelerinin hazırlanması için gerekli olan LOT-1 teknik yardım toplantısı, Bandırma Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşti.


Belediye Başkanı Sedat Pekel'in ev sahipliği yaptığı toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı'nın müşavir firmaları PM GRUBU ile PARSONS BRİNCKERHOFF konsorsiyum sözleşmeleri bulunan Diyarbakır, Kastamonu, Körfez, Ceyhan, Akhisar ve Çorlu Katı Atık Birlikleri temsilcileri de yer aldı.
Müşavir firma yetkilileri tarafından iki ayda bir olağan şekilde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, kentlerin en önemli sorunlarının başında çevre kirliliğinin geldiğini belirterek Bandırma Belediyesi ve Güney Marmara Belediyeler Birliği olarak bu soruna kalıcı çözüm üretmek ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla çalışmaların sürdüğünü söyledi:
Pekel: Çevre kirliliğine en akılcı çözüm, atık işleme tesislerini devreye alarak hem yaşanan çevre kirliliğine engel olmak hem de çöplerin ekonomiye geri kazandırılmasını sağlamaktır. Her belediyenin tek başına altından kalkamayacağı katı atık işleme tesisini, elbirliği ile yaşama geçirebilmek için Güney Marmara Belediyeler Birliği'ni kurduk. Bandırma, Erdek, Edincik, Ocaklar, Karşıyaka Belediyelerinin katılımıyla oluşturulan bu birliğin en önemli amacı; AB fonlarından yararlanılarak bölgemizde bir katı atık değerlendirme tesisini kurmak ve bölgemizden çıkan evsel atıkların bu tesislerde işlenmesini sağlamaktır” dedi.
Başkan pekel'in ardından söz alan Ekip lideri Mirjana Stankovic, Güney Marmara Belediyeler Birliği'nin yanı sıra diğer birliklerin projeleri ve son durumları hakkında bilgiler verdi.