Kaymakam, zeytin üstadı SELAM usta'nın tezgahından

Kaymakam, zeytin üstadı SELAM usta

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, erken hasat yeşil zeytin kırımı için, üstat Selem Usta'dan el aldı.

Kamusal programları yanı sıra sosyal etkileşimleri ile adından söz ettiren Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, erken hasat yeşil zeytin kırımı üretimi yapan Erdek'in ünlü zeytin üstatlarından Selam Usta'nın Yalı Mahallesi Zafer sokaktaki ecdat yadigârı zeytin atölyesine uğrayarak, hem feyz aldı. Hemze yenidünyanın vazgeçilmez tüketim gıdası Zeytin'in dalından sofraya uzanan hikayesini dinledi.

Dalından, budağına, Yaprağından yelişine, siyahından, biberlisine, yağından, sabununa uzanan evrimde dualı meyve Zeytin'in çoğu zaman insan yaşamı için iksir etkisinde olduğunu öğrenen Kaymakam A. Atakan Atasoy, bu maharetin elden ele, dilden dile gelecek nesillere aktarılarak Kapıdağ gibi çok özel bir coğrafyanın ürünü olan Zeytin ve türevlerinin azami katma değer üretecek şekilde raflara taşınması gerektiğini vurguladı.

Yeşil zeytinlerin kırılıp sohbetin derinlemesine uzadığı Selam Usta'nın ecdat yadigârı küçük atölyesinde yorgunluk çaylarının yudumlanması ardından Selam Usta'ya teşekkür eden Kaymakam Atasoy; “Erdek’te atalarından kalma mesleğini yıllardan beri devam ettiren ,zeytini başarıyla işleyen Selam Ustayı hasat zamanı tezgahında ziyaret ettim. Birlikte zeytin kırıp, zeytin üzerine sohbet ettik. Güleryüzlü esnafımıza hoşsohbeti için teşekkür ediyor, bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.