Kaymakam'dan alternatif tarım girişimcisi Elif Ünver'e ziyaret.

Kaymakam

Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler gününde alternatif tarım girişimcisi Kimya Yüksek Mühendisi Elif Ünver'i Karşıyaka'da bulunan bahçesinde ziyaret etti.

Bir kentin kalkınmasında katma değer üretiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler gününde ilçeye bağlı kırsal Karşıyaka Mahallesine giderek alternatif tarım ürünü Aronya üreticisi Kimya Yüksek Mühendisi Elif Ünver'in Aronya bahçesinde ziyaret edip, gününü kutladı.

15Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü Dünyada tarımsal iş gücünün %43'ünü oluşturan kadınlar Gıda üretiminin yarıdan fazlasında emeği buluyor.  Kadınların Türkiye’de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında ve gıdaya erişimde rolü büyük. İşte bu yürekli üretim ordusunun bir neferi olan Aronya üreticisi Kimya Yüksek Mühendisi Elif Ünver'de bu ordunun Karşıyaka'daki bir neferi.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un bu özel güne dair ziyaretinde eşi ve ilçe tarım müdürü Dilek Işıktaş'ta hazır bulundu.

Kaymakam Atasoy; “Bereketli topraklarımızı el emekleriyle, alın terleriyle işleyen, üretime daima güç katan kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçileri Gününü yürekten kutluyorum. Aronya üretimi yapan kadın çiftçimiz Elif hanımı eşim ile birlikte ziyaret ettik.” dedi.