Ülkemizin oksijen depolarından Kaz Dağları´na yapılmak istenen altım madenine tepkiler sürüyor. Sosyal medyadan, "Kaz Dağları hepimizin" etiketiyle başlatılan kampanya sonrasında vatandaşlar, bölgede nöbet tutmaya başladılar. Tarım ve Orman Bakanlığı´nın, "Kesilen ağaçlar Kaz Dağları´nda değil" açıklaması ise yeni tepkilere yol açtı.
Kaz Dağları´ndaki doğa katliamına karşı direniş sürerken, vatandaşlar, çevre örgütleri ve Çanakkale Belediyesi´nin başlattığı "Su ve Vicdan" nöbetine de devam ediliyor.
Çanakkale´nin Kirazlı Köyü´nde, Kanadalı Alamos Gold Şirketi´nce yürütülen altı madeni projesinde Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporunda 45 bin olarak belirtilmesine karşın çok daha fazla ağacın kesildiği ortaya çıkmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise "195 bin değil, 13 bin 400 ağaç kesildi" açıklamasını yapmıştı. Bakanlık, ayrıca, ağaçların kesildiği bölgenin Kaz Dağları´na 40 kilometre uzakta olduğunu öne sürmüştü. Oysa maden aramasının gerçekleştiği Kirazlı bölgesindeki ormanlık ve dağlık alanlar ise Kaz Dağları´nın kuzeyinde yer alan sıradağlar arasında bulunuyor. Çünkü Kaz Dağları´nın sadece Milli Park´tan ibaret bir alan olmadığı biliniyor.
Kaz Dağları´nda gerçekleşen doğa katliamına sosyal medyadan on binlerce kişi de yaptıkları paylaşımlarla tepki gösteriyorlar.