Kâbus gibi bir maç?

Kâbus gibi bir maç?

Şansın getirdiği, hakemin götürdüğü bir maç?

    Şansın getirdiği, hakemin götürdüğü bir maç?.

    Futbolda yenmek te var, yenilmek te? Tamam da? İnsanın hediye bir golle de olsa aldığı maçı vermesi zoruna gidiyor? Kırklarelispor defans oyuncusunun hediyesini,maçın hakemi rakip takıma paketin üzerine 2 penaltı yazarak iade ediyor!... Maçı bize şans getiriyor; maçı bizden hakem götürüyor? Seyircisiz 90 dakikanın özeti bu? Maçın en kolay özeti bu?

   Orta göbekte armoni sorunu?.

   Oysa orta alanımız sıkıntılı ve bir birinden kopuk oynuyor? B.Oğuz ve Yusuf sanki defansa yaslanmış, habire Kaptan Hacı Mustafa´yı koşturuyorlar? B.Oğuz geçen sezonki diriliğinde değil? Yusuf 5´e 2´nin rahatlığında küçük bir arsada oynamaya çalışıyor Kırklareli maçını.. Kaptan Hacı topu forvetlere taşıyacağına, kendisini forvete yapıştırmaktan zevk alıyor? Bu nedenle de maç boyunca Kırklareli duvarına toslayıp toslayıp geri dönüyor maç boyunca? B. Oğuz-Yusuf-H.Mustafa üçgeni bu nedenle sıkıntılı? Bandırmaspor bu haliyle yetenekli sanatçıların farklı sesler çıkardığı bir orkestrayı andırıyor? Bu üçlüye kanatta oynayan Hurşit ve Mehmet´in yardıma gelmemesi de fotoğrafın ayrı bir yönünü oluşturmakta? Bandırmaspor orta alanda rakibe çok geniş alan bırakınca Kırklaerlispor´un silkinmesi zor olmuyor?

   ?Hurşit gibi topu iyi saklayan bir adam bu takımda iş yapar??

    Kemal Hoca orta sahanın çöktüğünü görmüş olacak ki akılcı bir değişimle Kaptan Ali Serin´i oyuna alarak orta alanda ofansif-defansif dengesini biraz olsun sağlamaya çalışıyor? Bu maçta çalışılmış hücum sayımız da çok az?

   Böyle bir  orta saha önünde oynayan hücum oyuncularının işi de zorlaşıyor? Santrafor Murat Uluç vücudunu çok iyi kullanıyor? Açtığı koridorlara giden yok? Kanat adamları Hurşit ve Mehmet pas alamamanın sıkıntısı içersinde kenar bölgelerde emekli gezintisi yapıyorlar? Hurşit ve Mehmet´in arkalarında yarattıkları boşluklar Serkan ve Bahri Can´ın servis sayısını ne yazık ki arttırıyor? Bandırmaspor´un bloklar arasındaki mesafeleri zorunlu gibi gözüküyor bana? Kırklarelispor maçı bana bunları söylüyor?

    ?Kemal Hoca orta alana ince bir ayar yapacaktır??

     Futbolda her şey var? Telaşa gerek yok ama Kemal Hoca´nın orta alanda ince ayar yapması kaçınılmaz.. Hurşit gibi ayakları çok iyı olan, yere sağlam basan bir futbolcu rakip kaleden uzaklarda çizgide oynatılmamalıdır bence.. Özellikle gole ihtiyacınız olduğu dakikalarda? Murat Uluç´un arkasına saklanacak bir Hurşit rakip kaleler için daha tehlikeli olur diye düşünüyorum? Haydi Kemal Hoca daha iyisini bilir diyerek kendisine duyduğum saygı adına forvet arkasından uzaklaşayım?

  ?Deniz ve Hurşit orta alanı toparlar mı?..?

   Fethiye deplasmanı öncesi Kemal Hoca´nın orta alanı yeniden gözden geçirip Deniz ve Hurşit´i orta alanda birlikte kullanacağına inanıyorum? Arabanın içindeki Cenk. İsmet Hakkı ve Deniz bizlere Fethiye deplasmanında bambaşka bir maç sunabilir. Artık bu Kemal Hoca´nın bileceği bir iş..Yorumlarına saygım sonsuz? Yeter ki Bandırmaspor kazansın?

 ?Takımda bir yorgunluk mu var? Yoksa bana mı öyle geldi?...?

   Maçta görevini yapan kaleci Ali. sağbek Bahri Can ve stoper K.Oğuz´u kutluyorum? Sıkıntı şimdilik orta alanın göbeğinde? Takımın bazı bölgelerinde nedense bir yorgunluk var? Önemli olan bu yorgunluğun fiziksel mi? yoksa mental mi? bir yorgunluk olup olmadığı?

    ?Bandırmaspor kesinlikle bu değil??  

     Bandırmaspor kesinlikle bu değil? Kırklarelispor maçını şansın getirdiği, hakemin götürdüğü bir maç olarak görüyorum.. Bloklar arası mesafeyi iyi daraltan bir Bandırmaspor akılcı oynamalarla iddia ediyorum gol zenginliğine gider?

     Kırklareli maçını bu çocuklar kısa zamanda telafi edecektir. Kâbus gibi bir maç olan Kırklareli maçını insan hatırlamak istemiyor? Tamam, hakem kötüydü? Tamam hakem yarattı.. Buna da kabul ama profesyonel bir takımın da 86.dakikadan sonra Hurşit´i oyundan almayıp korner köşelerinde topu kalesinden uzak tutarak oyunu soğutur diye düşünüyordum? Neyse bu takım bu değildir diyerek umutlarımı Fethiye deplasmanına tüm cefakar Bandırmaspor taraftarları gibi taşımak istiyorum?

                                                 Zeyyat SAYGIN



Anahtar Kelimeler: gibi
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli