Balıkesir`den Edremit, Ayvalık istakametine giden tatilcilerin vazgeçemedikleri Et lokantası Kasap Köfteci Cemal`e sizler için uğradık.
Gurme Gezgin tanımlaması ile Balıkesir`den 33 km sonra, Göngörmez rampasından İvrindi kavşağına doğru düzlendiğinde yolun sağında, Kış aylarında özellikle ilk bakışta salaş bir görnümü var ancak işletme son derece Hijyenik, herşey temiz ve doğal.
Köfteci Kasap Cemal işletmede ikinci kuşak, Çocukluğunda babası Enver efendi celeplik yaparmış, Yani hayvan alıp satarmış, Zaman içersinde işletmesini kurmuş ve yetiştiriciliğe başlamış, Sektörel açılımın tarihi bir hayli eski, Alıp satılan hayvanlar önce özel besiye tabi tutulmuş daha sonra da sıcak para yaratmak amacı ile İvrindi`de çarşıya bir Et lokantası açılmış.
Cemal Aslan Yılmaz`ın babadan yadigar hayvancılığı besi noktasında Kırmızı Et`i karkas anlamında şekillendirmekle kalmamış, Izgarada nasıl lezzetleneceği konusunda da tüm püf noktaları öğrenmiş.
Sistem oturuşunca da dostları kendisine yol boyunda bir et lokantası açması için ısrarcı olmuşlar, hatta ``bu leziz ürünlerin tadından insanları mahrum etmek günahtır." Denmiş.
Cemal`de söz dinlemiş ve kendi olanakları ile Balıkesir-Edremit karayolu 33 km`de İvrindi ye 2. km kala kurmuş tezgahını.
Kulaktan kulağa yayılan lezzet dalgası bizimde yolumuzu düşürdü Kasap Cemal`in et lokantasına.
Hani dedik ya Körfez`e inerken sağda, Balıkesir`e dönerken solda diye.
Öyle bildik şaşalı reklamları olmasa da, Lezzet noktasında farklılığı arayanlar çabuk çözmüş bu adresi.
Öyle olmuş ki, Günler günleri kovalamış Kasap Cemal Izgarada etleri pişiren eşinin yanına birde kalfa tutmak durumunda kalmış.
Yazlık kamelya ya kurulan Mangallar, Et müdavimlerini kendi ızgaralarında, kendi etlerini pişirmekten mahrum etmemiş.
İçerde bulunan genel ızgarada ise Dış kaynaklı Et bugüne kadar hiç ama hiç satılmamış.
Celep oğlu Kasap Cemal kendi malzemesini kendisi üretmiş.
Çünkü Osmanağa köylü olmanın farklılığı da buradayatıyor.
Mısır slajı ile dogal ortamda yetiştirilen hayvanlari Koyunlar, Kuzular, Kesim zamanı geldiğinde Kekik vadilerine salınıp bir ay, Et dönüşümü yapılıyor.
Hayvanda yağ kaybı sağlanıyor ve Et istenilen kıvama geliyor, Sonra kesin ve dinlenme süreci ve Izgaraya hazırlama.
Kırmızı Et kültürü elbette yetenek ister, Bilgi ister birikim ister, Kasap Cemal ve eşi zaman bu altyapı birikimine doğuştan sahip oldukları için hayvanın hangi bölgesinden köfte, Hangi bölgesinden Şiş, Bonfile, Biftek ve saç kavurma olur o meslek sırrı.
Meslek sırrı olmayan kalemler bahçe ürünlerinden mevsim salata, Garnetür acılı ezme, Yogurtlu tarator, Halis muhlis köy yogurdu ve ev işi Höşmerim tatlısı.
Hani Havran Zeytin yağını da unutmamak gerek.
Kasap Köfteci Cemal aile işletmesi et lokantasını kendi olanakları ile yaşatmaya çalışırken, Lezzetin sırrını keşfeden Gurmeler, Bu Etlerden pişmemiş olarak ta satmasını önermişler.
Kasap Cemal önceleri sıcak bakmasa da bakmış ki, Her gelen giderken Et ürünlerinden almak ister, Oda uymuş bu isteklere başlamış Et ürünleri satışına.
Balıkesir Edremit karayolu 33 km`de İvrindi kavşağına gelmeden sağda (Kasap Köfteci Cemal) adresi ve lezzet durağının methini aylar öncesi almıştık ama uğramak öyle hemen nasip olmadı.
kısmet bu hafta sonunaymış.
Geldik gördük yedik sizlerede tavsiyemiz odur, Hertürlü rahatsızlıklarda Kırmızı Et türlerini tüketip te rahatsızlık hissedilmeyen tek adres belki de Kasap Cemal`in Körfez yolundaki küçük ama sevimli, Salaş ama hijyenik, Konforlu değil ama lezzeti Kaz dağlarını aşmış Bandırma ve ötesinde İstanbul`a ulaşmış bir damak tadı olduğunu gördük.