Tarih: 25.01.2021 23:13

Koyunculuk araştırmaya yeni müdür

Facebook Twitter Linked-in

Dr. Deniz Soysal’ın Fethiye’ye atanmasıyla Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne getirilen Erdinç Veske, “Kurumumuza en iyi hizmeti vermek için çalışacağım” dedi.

Anne tarafından Trabzonlu olup, nüfus kütüğü İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bulunan 39 yaşındaki, evli ve iki çocuk babası, Balıkçılık Teknoloji Mühendisi Erdinç Veske, Bandırma ve Erdek körfezleriyle ilgili, önemli bir ekosistem üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Bandırma’ya, Ankara’daki Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü(TAGEM) koordinatörlüğü görevinden atanan Veske’ye, kutlama ziyaretleri sürüyor.

POYRAZ, YENİ MÜDÜR YARDIMCISI

Bu arada, eski ismi “Merinos Çiftliği” olan Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne, Koray Poyraz, ikinci müdür yardımcısı olarak atandı. 1979 yılında, İzmir’de doğup, 5 yıldan beri kurumda görev yapan Poyraz, teknik müdür yardımcılığı görevini üstlendi.

Kurumda, 16 yıldan beri görev yaparken, son 4,5 yıldır idari müdür yardımcılığını yürüten Mehmet Akif Yüksel de, deneyimiyle enstitüye katkı sağlıyor.

KURUMDA YÜRÜYEN PROJELER

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde çeşitli projeler de başarıyla sürdürülüyor.

Küçükbaş hayvanda, ülkesel ıslah projesi kapsamında “Karacabey Merinosu” çalışmaları gerçekleştirilirken, “Kıvırcık” ve “Bandırma Koyunu” projelerine de devam ediliyor. Bunlardan “Bandırma Koyunu” projesi, tescil aşamasında bulunuyor. 5 yıla yaklaşan “Bandırma Koyunu” projesi kapsamında, görünüş sabitleştirmesinin gerçekleştirildiği öğrenildi.

Büyükbaş hayvanda “Anadolu Mandası” projesi ile boz ırk sığıra yönelik gen kaynaklarının korunması çalışması da sürüyor.

Kurumda ayrıca 111 adet “Seanen” cinsi keçi, 4 bin 746 baş koyun ve 600 büyükbaş hayvan da bulunuyor.

TARIMSAL ÇALIŞMALAR

20 bin 300 dönümlük bir alana sahip bulunan Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nde, tarımsal çalışmalar da dikkati çekiyor.

Kurumda, geride bıraktığımız 2020 yılında, 2 bin 800 dönüm alana buğday ekilerek, bin 775 ton ürün alındı.

3 bin dönüm alana arpa ekilip, 2 bin ton ürün sağlandı.

3 bin 300 dönüm alana fiğ ekilip, 2 bin ton fiğ kuru otu elde edildi.

5 bin dönüm alana ayçiçeği ekilip, bin 300 ton ayçiçeği alındı.

Kurumda tohumluk, sertifikalı olarak ekilen buğday ve arpanın, sözleşme yapılan firmalara tohumluk verildiği öğrenildi.

120 PERSONEL VAR

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde halen 54’ü memur, 72’si işçi olmak üzere toplam 126 kişi çalışıyor. Kuruma, önümüzdeki dönemde 25 dolayında yeni, geçici işçi alınması bekleniyor.

5 LABORATUVAR BULUNUYOR

Kurumda ayrıca 5 laboratuvar yer alıyor. Bu laboratuvarlar, genetik, biyokimya, yemler ve hayvan besleme, su ürünleri ve döllenme ve sünni tohumlama  konularını kapsıyor.

5 BÜYÜKÇAPLI PROJE

Kurumda ayrıca 5 büyük çaplı proje yürütülürken, yaklaşık bedeli 25 milyon lirayı bulan iki altyapı yatırım projesi de sürdürülüyor.

Bunların yanı sıra 8 milyon liralık bir de manda projesi yürütülüyor.

Kurumda yaklaşık 20 ayrı araştırma projesine devam ediliyor.

BİYOTEKNOLOJİ EĞİTİM MERKEZİ

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü bünyesinde ayrıca “Biyoteknoloji Eğitim Merkezi” de yer alıyor.

Bu merkezde 200 koltuklu büyük amfi ile ayrıca 2 küçük salon da bulunuyor. ÖNDER BALIKÇI



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —